Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için sanayicilerin yer belirleme kuraları Bolu Valisi Aydın Baruş'un da katıldığı bir törenle çekildi. 127 parselin olduğu ihtisas bölgesinde, tüm işler tamamlandığında 74 milyonluk bir yatırım yapılmış olacak.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Gerede Deri İhtisas Bölgesi için sanayicilerin yer belirleme kura törenine katıldı. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen kura törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Gerede Belediyesi eski Başkanı Ömer Baygın, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ersin Kaşka ile kura çekecek olan sanayiciler katıldı.

Düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu Üyesi Selahattin Gürcan, Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar 1997 yılından bu yana dericilik sektörü ve sanayi alanı için yapılan çalışmalardan bahsettiler ve yeni bölgenin Gerede, Bolu ve ülke ekonomisine hayırlar getirmesinin temenni ettiler.

Bolu Valisi Aydın Baruş ise konuşmasına hain bir terör saldırısı sonucu şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileyerek başladı. Konuşmasının devamında Vali Baruş, Bugün Gerede için çok önemli bir gün. Çünkü 1997 yılından beri büyük bir emekle, çabayla bu güne gelmiş Deri Organize Sanayi Bölgesinin arsa tahsislerinin sanayicilerimize yapılacağı, isim bazında sahiplerinin belirleneceği bir gün. Deri sanayinin Gerede için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Türkiye'deki ham deri üretiminin % 40'ını bu ilçe yapıyor. Bu Gerede ölçeğinde bir ilçe için övünülecek bir husustur. Nüfusuna bakıldığında Gerede ölçeğinde bir ilçenin böyle bir üretimi yüz yılların mirası olan el emeği ile yapılması da çok önemlidir. Türkiye'nin kalkınması sizler gibi değerli üreticilerimizin çabaları ile mümkün olacak. Çünkü kalkınma yerelden başlar. Bunun için sizin yıllardır verdiğiniz bu çabaları çok değerli buluyorum. İnşallah arsalarınızı aldıktan sonra tesislerinizin yapımı için devletimizin vereceği hibe ve destekler konusunda da her zaman yardımcı olmaya çalışacağız. Ben tüm sanayicilerimizin yapacağı yeni tesislerin ve yeni tesisler neticesinde sağlayacakları üretimin Geredemize, Bolumuza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah kazançlı işleriniz olur. Çabalarınızda her zaman yanınızdayız, sizinle birlikteyiz. Çalışmalarınızda Allah yardımcınız olsun" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından noter eşliğinde Gerede Deri Sanayicilerinin Deri İhtisas Bölgesindeki yerleri belirlendi. Kura çekimini her sanayici kendisi yaparken, gelmeyen bir kişinin kurasını ise alkışlar eşliğinde Bolu Valisi Aydın Baruş çekti. Haber Merkezi