Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Deprem Konulu eğitim seminerinde eğitimcilerle buluştu.
Eğitim Fakültesi Öğretim görevlileri ve öğrencilerinin katıldığı seminer Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı.
Müdür Hasan Erdoğan konuşmasında, Risk yönetimi kapsamında Afet olmadan hazırlık yapma konusunda halkımızın giderek bilinçlendiğini bizlerin bu konuda üzerine düşen görevi halkımızla eğitimlerde buluşarak yerine getirdiğini söyledi. Kurtarma konusunda da Ülkemizin ve ekiplerimizin başarılarının artarak çalışmalarının devam ettiğini vurguladı” dedi.
Seminerde Deprem, Levha hareketleri, İlimizin Depremselliği, Deprem Gözlem İstasyonları, Depreme Hazırlık aşamasında Risk Yönetimi, Yapısal ve Yapısal Olmayan Riskler, Bütünleşik Afet Yönetimi ve Afetlerde Psikolojik İlkyardım konuları anlatıldı.
Arama Kurtarma Personeli ise enkaz altında kurtarma çalışmalarında büyük fayda sağlayan ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören Enkaz Dinleme Cihazını tanıtarak kullanımı ve faydaları hakkında bilgi verdi. Katılımcıların seminer boyunca salondan ayrılmaması dikkat çekti
Seminer Öğretim Görevlisi Meral Kurum'un tüm öğretim görevlileri ve öğrenciler adına teşekkür ederek, Müdür Hasan Erdoğan'a plaket takdim etmesiyle son buldu.