Üzerinden yıllar geçmesine rağmen hafızalarda yer etmiş 12 Kasım Depremi 15. yılında da her yıl olduğu gibi unutulmayacak.

Sabah saatlerinde gerek il içi gerekse il dışından birçok kurum ve kuruluşun Belediye Meydanı'nda kuracağı stantlarla başlayacak olan etkinlikler; Deprem Müzesinin ve stantların gezilmesi, Beypiliç tarafından yapılacak yemek ikramı, Deprem anı etkinlikleri çerçevesinde Kur'an-ı Kerim okunması, slayt gösterisi ve Protokol konuşmaları ile devam edip depremde hayatını kaybedenler için okunacak dua ile tamamlanacak.

AFAD İl Müdürü Sayın Hasan Erdoğan, Bolu 12 Kasım 1999'da büyük bir acı yaşadı. Bizler yeniden aynı şeyleri yaşamamak için Müdürlüğümüzün yeni konseptiyle çalışıyoruz. Kurumlarımız ve STK'larımızla beraber her zaman afetlere hazırız. Halkımızla beraber olduğumuzda afetlerle daha güçlü mücadele edebiliriz. Farkındalık oluşması anlamında tüm halkımızı bu etkinliklerimize davet ediyorum. Bu vesile ile 12 Kasım 1999 Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Allah böyle acıları bir daha yaşatmasın” dedi.