Rize mağlubiyetinin ardından çıktığımız Denizlispor maçı sonrası takımlara baktığımız zaman 4-4-2 ile oyuna başlayan, ama baklava dediğimiz şekilde pozisyon alan İsmail, Haktan, Ariel ile arkaya kaçmaya çalışan bunu da daha çok arkalarında oynayan Bajram Fetai ile yapmaya çalışan bir Denizlispor vardı.
Rakibin bu anlayışına Bajram,Fetai'ye Barbaros'u yakın oynatarak, onların hücum anlayışını yok eden bir anlayışı tercih ettik. Serci'in yerine Aydın'ı oynatıp, Aydın'ın daha hareketli olması onun boşalttığı yere arkadan Ali, Damlat ve Cihan'ı sokmaya çalışan, zaman zaman Enginve Hakan'ın Cihan ve Damlat'ın yarattığı boşluklara, arkadan yaptıkları bindirmelerle ve yaptıkları ortalarla gol arayan bir Boluspor vardı.
Karşılaşmanın 30 dakikalık bölümü hepimizi uyuturken, son 15 dakikalık bölümü özellikle kenara indiğimiz zaman tehlike yarattık.
Biz bu ligin iyi takımıyız ama en büyük sıkıntımız özellikle iç sahada bunu rakibe hissettirmemek. Bir anlayış şekli ve tempo ile maça başlamamız çok önemli.
Bolu'ya tedirgin gelen takım bunu göremeyince maç ilerledikçe karşılaşma içinde daha rahat hareket ediyor. Güvenleri ve konsantrasyonları yükseliyor.
Geçen hafta Rize takımı bize bunu hissettirdi. Biz bu anlayışa yakın rakibe biraz daha önde basa bilirsek, bu anlayışa uygun oyuncularla maça başlarsak, ev sahibi olmanın avantajını kullanabiliriz. Bence en büyük eksikliğimiz bu iç saha coşkusunu ve temposunu gösteremememiz!
Maça baktığımız zaman kötü diye bileceğimiz oyuncu yoktu. Sadece Ali ve Cihan'ın tempoları erken düştü. Tabi ki Serdar gibi kalecinin ilk topu elinden kaçırması, ikici topun gol olması ona yakışmadı. İç sahada rakibe fazla şans vermemize rağmen, ara sıra gelen bu pozisyonlarda kalecimizin devreye girmesi lazım.
Ben buradan yönetimimize sesleniyorum; düşüncenizde başarı olsa da olmasa da üç senelik bir yapılanmayı düşünüyorsunuz! Bunun ilk senesinde ligimiz devam ediyor. Sizinde hedefleriniz var. Seneye göreve devam etmeyi düşünen yönetim kurulumuzun, şimdiden kamuoyuna hocaya güvendiklerini, önümüzdeki senede hocamızda isterse anlaşmak istediklerini hatta anlaşarak Oğuz Hoca'yı kuvvetli tutmaları gerektiğini düşünmekteyim.
Kendini kuvvetli hisseden hoca bazı kararları alırken terettüd etmez ve takım rekabetini ve disiplinini sağlamada daha etkili olur.
Takımımıza Konyaspor maçında gönülden başarılar.