Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2006 yılından günümüze kadar %50 hibe desteği ile yapılan ekonomik yatırım projeleri Bakanlık Koordinatörü, Serdal Koç, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdal Kaya ile Şube teknik personeli Mühendis Serap Turan ve Gülriz Ersöz tarafından yerinde değerlendirilmeye devam ediyor.

Mudurnu'da bulunan Türkuaz Besicilik Turizm İnşaat Taşımacılık San. Ve Tic.Ltd. Şti.'ne ait süt işleme tesisi yeni yatırım projesi, Mudurnu Kekik Süt ve Süt Ürünleri Hayvancılık Orman Gıda Turizm San. Ve Tic. Ltd.Şti.'ne ait Süt Soğutma ve İşleme Tesisi tamamlama projesi, Mudurnu Arbil Helvacılık Gıda San.ve Tic. Ltd. Şti.'ne ait Bal Paketleme kapasite artırım projelerinin uygulandığı tesisler yerinde ziyaret edilerek denetlendi.

Gerede'de Katar Kuruyemiş San. ve Tic.Ltd.Şti.'ne ait Çerezlik Tarım Ürünlerinin İşlenmesi ve Paketlenmesi tesisine gidilerek, üretim yerinde incelemelerde bulunuldu.

Merkez ilçe de bulunan Boltav Tarımsal Üretim Pazarlama ve Tic. Ltd. Şti.'ne ait Süt İşleme tesisi projesi, Bol-Met Et ve Et Ürünleri Gıda Orman Ürünleri Tekel Turizm San.ve Tic. Ltd. Şti.'ne ait Süt işleme tesisi projesi, İkizler Süt ve Süt Ürünleri Yem Temizlik Medikal Nakliye San.ve Tic. Ltd.Şti.'ne ait Süt İşleme tesisi kapasite artırım projelerinin uygulandığı tesisler yerinde incelendi. Yine Merkez ilçemizde bulunan Bolu Birlik Et ve Gıda Hayvancılık İnşaat Turizm Tic. ve San. Ltd. Şti.'ne ait Sucuk Prosesi teknolojik yenileme ve kapasite artırımı projesi ve Kuruçay Et Gıda Hayvancılık İnşaat Turizm San. Ve Tic. Ltd.Şti.'ne ait Hayvan kesimi, parçalama ve işleme tesisi projeleri ziyaret edilerek, denetlendi. Yetkili kişilerden bilgiler alındı. Yapılan bu ziyaretlerde Bolu'daki tüm projelerin başarıyla uygulandığı ve aslına uygun olduğu görüldü. Diğer projelere ait tesis ziyaretleri yapılarak denetlemeye devam edileceği belirtildi.