Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından il sınırları içerisinde 32 firmada denetimler gerçekleştirildi. Yapılan denetimler sonrası yapılan açıklamda;
14 - 15 Mayıs 2014 tarihleri arasında ilimiz sınırları içerisinde Bakanlığımız, Müdürlüğümüz ve diğer illerden temin edilen personel ve araçlarla 2 (İki) gün süre ile Hazır Ambalajlı Mamullerin Ağırlık ve Hacim Esasına Göre Net Miktar Tespitine Dair Yönetmelik (76/211/AT)” çerçevesinde hazır ambalajlı mamullerin çapraz denetimi yapılmıştır.
Bu kapsamda İlimiz; Merkez İlçede 26 adet, Mudurnu İlçesinde 7 adet, Gerede İlçesinde 5 Adet, Göynük İlçesinde 1 adet ve Yeniçağa ilçesinde 1 adet olmak üzere toplam üretim yapan 40 adet firmadan 32 adet firmada denetim yapılmış, 8 adet firmada üretim olmaması ve firmanın kapanması gibi sebeplerle denetim yapılamamıştır.
Denetim yapılan 32 adet firmanın üretmiş olduğu; Maden Suyu, Doğal Kaynak Suyu, Ispanaklı Ev Makarnası, Çikolata, Yaz Helvası, Tahin Helvası, Yoğurt, Ayran, Saray Helvası, Fındıklı Krokan, Piliç Nugget, Kokteyl Kuruyemiş, Kaşar Peyniri, Tel Şehriye, Un Kurabiyesi, Üzümlü Kurabiye ürünlerinde yönetmeliğe göre miktar ve ambalaj denetimi yapılmıştır.
32 Adet Firmada yapılan denetim sonucunda;
•22 adet firmada üretilen ürünlerin miktar ve ambalaj yönünden uygun olduğu tespit edilmiştir.
•1 adet Firmada üretilen ürünlerin Nominal Dolum Miktarı”na aykırılık tespit edilmiş olup 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar kanununun 15/f maddesi gereğince cezai işlem yapılmıştır
•9 Adet Firmada Etiket Kontrolüne Aykırılık” tespit edilmiş, eksikliklerin giderilmesi için firmalara yönetmelik çerçevesinde süre verilmiş olup süre sonunda tekrar denetime gidilecektir.
Bundan sonrada Müdürlüğümüzün görev alanına giren konularda denetimler aralıksız devam edecektir.