Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunda sorunun spor Toto Süper Lig'den Spor Toto 3. Lig'e kadar aynı olduğunu söyledi. Gerçekleşen toplantıya Boluspor kulübü Başkanı Savaş Abak'ta katıldı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, federasyon yöneticileri, PTT 1. Lig'de yer alan takımların kulüp başkanlarıyla Antalya'da bir araya geldi. Antalyaspor yönetimi tarafından organize edilen toplantı bugün Belek Titanic Delux'de gerçekleştirildi. Toplantıya TFF Başkanı Yıldırım Demirören, icra kurulu üyesi profesyonel kurul başkanı Arif Koşar, profesyonel kurul başkan yardımcısı Mustafa Beyazlı ve PTT 1. Lig kulüplerinden 15 takımın başkanı katıldı. Toplantıda, kulüplerin yaşadığı sıkıntılar TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e aktarıldı. PTT 1. Lig kulüplerinin yaşadığı sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantının ardından Yıldırım Demirerören, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve diğer kulüp başkanları kent merkezindeki bir restoranda akşam yemeğinde bir araya geldi.

“SÜPER LİG'DEN 3. LİG'E KADAR SORUN AYNI”

Toplantıya katılan PTT 1. Lig başkanlarına teşekkür eden TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunda sorunun Spor Toto Süper Lig'den Spor Toto 3. Lig'e kadar aynı olduğunu söyledi. Demirören, Mali düzenlemeyi kulüplerimiz yapmadığı sürece bizim bundan sonraki dönemlerde federasyon olarak yaptırımlarımız çok farklı olacak. Kişiler geçici kulüpler ve camialar kalıcı. Her başkan camia için hareket etmek zorunda. Kulüp başkanlarından ricada bulunuyorum. Onların oluşturacağı heyetle bize bir öneride bulunacaklarını bekliyoruz ki mali finans fair-play yapısını nasıl uygulamalıyız. Bu çalışmaya her kulüp başkanlarımızla mali düzenleme açısından hem fikir ona göre hareket edeceğiz” dedi.

FUTBOL HAFTA SONU OYNANA BİR OYUN DEĞİL

Futbolun hafta sonu oynanan bir oyun olmadığını ifade eden Demirören, Futbol bütün sezon senelerce oynanan ve oynanacak bir oyun. Herkesin futbola ben değil biz diye bakması gerekiyor. Türkiye'de PTT başkanları da bu görüşü paylaştılar. Ortak daha güzel başarılar yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

HER SORUYA CEVAP VERMEM

Gazetecilerin soracağı sorulara cevap vermeyeceğini belirten Demirören, Her soracağınız soruya cevap vermem. Çünkü bu Gündem kalır. Öbür gündemler meydana gelir. Bugün PTT 1. Lig olarak çok önemli. İlk defa bu kadar PTT 1. Lig başkanı bir araya geldi. Futbolu ele aldık. Gündemin bu olası gerekiyor” dedi.

Antalyaspor Başkanı Gültelkin Gencer de PTT 1. Lig başkanları olarak İstanbul'da 2 tane toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıların devamı olarak da birinci ligin sorunlarını masaya yatırmak için Antalya'da bir araya geldik. Mazeretliler hariç 15 başkan bir araya geldik. Verimli geçtiğine inandığımız güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Sorunlarımız TFF olarak bizzat dinlendi. Umut ediyoruz ki en kısa zamanda federasyon olarak gerekli çözümler de bulunur” dedi.