Gerede Demirciler Mahallesi'ndeki uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm projesine bakandan onay çıktı.

Demirciler Mahallesi'nin kamulaştırılmasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen ile görüşme yapan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, projenin gerçekleşmesi için atılan adımlar görüşüldü.

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya giden Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Alt yapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ile toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda 2013 yılının Nisan ayında Gerede Demirciler Mahallesi'nde başlatılan Kentsel Dönüşüm ve İyileştirme çalışması üzerinde görüşüldü. Görüşmeler neticesinde 1. Derece deprem bölgesinde ve Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde bulun Demirciler Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından Kentsel Dönüşüm uygulanmasına karar verildi.

Bu kararın Gerede'nin geleceği için önemli bir karar olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bu kararla birlikte Gerede'de uygulayacağımız birçok Kentsel Dönüşüm projesini hemen uygulamaya koyma fırsatı yakalamış olduk. Bu karar elimizi güçlendirdi. Demirciler Mahallesi'ndeki yapıların büyük bir bölümü de, 40 yaşın üzerinde eski yapılardan oluşmaktadır. Kararın Gerede'miz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Demirciler Mahallesi'nin kamulaştırılmasına ilişkin projeyi Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen'e sunan Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Ömer Baygın, projenin gerçekleşmesi için atılacak adımlar, doğacak sıkıntılar karşısında atılacak adımlar, projenin gerçekleşmesi noktasında gerekecek maddi kaynak gibi konuları yine konunun üstadı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen ile konuşarak, büyük kamulaştırmayı gerçekleştirmek için geri sayıma geçti.