Boluspor eski 2. başkanlarından Ziya Demiralp geçtiğimiz gün İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması öncesi yaptığı değerlendirmede, Yaşanan bu süreçte herkes gibi bizlerde son derece üzülmekteyiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür” dedi.
İş hayatını İstanbul'da sürdüren Bolulu iş adamı Ziya Demiralp, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması öncesi Boluspor ile ilgili düşüncelerini aktarırken, ligin bitimine az bir süre kala Boluspor'un bu durumda kaldığı için çok üzgün olduğunu belirtti.
“DAHA ZOR GÜNLER GEÇİRDİK VE AYAKTA KALDIK”
Demiralp Boluspor köklü bir kulüp. Geçmiş dönemlerde daha zor günlerde ayakta kalmasını bildi. Bu dönemlerde ayakta kalırken birlik beraberlik ön plandaydı. Boluspor her zaman hedefi olan bir kulüp. Ancak bu sezon işler kimsenin beklemediği kadar kötü gitti. Ben yazılan çizilenlere bakıyorum her şey bitmiş gibi bir algıyı gördüğümde çok üzülüyorum. Bu yıl her yönden farklı bir sezon geçirildi. Şuan genç bir yönetim var ve hedefleri olan bir yönetim. Ben genç arkadaşlarımın iyi niyetine eminim. Onlarda zorlu bir süreçte bu göreve layık oldular. Böyle durumlarda yönetimlerin yapması gerek birlik beraberliğin başı olmasıdır. Başı yönetim çekmesi ve birleştirici olması gerekmektedir” dedi.
“BİZİM ZAMANIMIZDA İMKÂNLAR ÇOK AZDI”
Bizim dönemizde maddi sıkıntı çoktu. Kulübe fazla destek yoktu. O dönemdeki değerli yöneticiler destek veriyordu ama bir yere kadar oluyordu. O dönemde 25 kuruşluk sabit gelir yoktu. Bunu niçin söylüyorum şuan Boluspor bulunduğu ligde bazı sabit gelir kaynakları var. Bunlar yayın gelirleri olsun, iddia olsun yada kulübün kaynak sağladığı bir çok iş kolu olsun. Hiç düşünmek bile istemiyorum eğer bir alt kümeye düşersek birçok gelir kaynağı da beklendiği gibi olmayacak. Şuan kulübün borcu tam olarak ne kadar bilmiyoruz ama bu borç alt kümeye düşmesi durumunda daha da yükselecektir. Artık üç maç kaldı bu üç maç ne yapıp yapılıp bir şekilde ligde kalmak için mücadele etmemiz lazım.”
“U15 TAKIMIMIZ TARİH YAZDI”
Bugün Boluspor U15 takımımız tarih yazdı diyebiliriz. Bazı kesimler belki bu konuyu küçümseyebilir. Ancak binden fazla takımın arasından buralara kadar gelmek de kolay değildir. Her zaman söylenir alt yapıya önem verin diye. İşte bu genç arkadaşlarımız bu sürecin meyveleri. Ben bugün şahsım adıma çok mutlu olduğumuz iade ederim. Yılmaz kardeşimizde çok büyük bir sorumluluk yüklenirken bu başarıda ona da moral olacaktır. Yılmaz kardeşimin de işinin zor olduğunu biliyorum. Ben bu gençlere daha fazla önem verilmesinden yanayım. Bundan 3-4 yıl sonra kadroya en az 4-5 oyuncu kazandırabiliriz. Mayıs ayında Avrupa'da yapacakları karşılaşmalarda da başarılı olacaklarına canı gönülden inanıyorum. Bolu'nun adını Dünya'ya duyuracakları için hepsinin alnından öpüyorum.