1990 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası bu yılda 25 Şubat-03 Mart 2013 tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başlandı. Vergi haftası nedeniyle Defterdarlık yetkilileri Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret ettiler.
Vergi Haftası İlimizde de çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başladı. Yapılan etkinlikler çerçevesinde Defterdar Vekili Kenan Düzgün ve beraberindeki heyet Vali İbrahim Özçimen'e nezaket ziyaretinde bulundular.
Heyet Vali İbrahim Özçimen'e günün anlam ve önemini anlatan mavi ve beyazdan oluşan bir kurdele takarak 24'ncü Vergi Haftasını simgeleyen plaket takdim etti.
Vergi haftası etkinlikleri hakkında Vali İbrahim Özçimen'e bilgiler veren Defterdar Vekili Kenan Düzgün, 1990 yılından bu zamana kutladığımız Vergi Haftası'nın 24'ncüsünü bu yıl 25 Şubat-03 Mart tarihleri arasında kutlayacağız. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde protokol ziyaretleri, meslek odaları ve okul ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Öğrencilere konferanslar ve hediyeler vereceğiz. Yapılan etkinliklerle verginin önemini anlatmaya çalışacağız. Merkez ilçede % 71 olan tahsilat oranımız İl genelinde % 81” dedi.
Verginin ülke kalkınmasındaki önemine değinen ve Vergi Haftasını kutlayan Vali İbrahim Özçimen, Bizler hepimiz kamu hizmeti veriyoruz ve kamu hizmeti vergi ile yürüyor. Çalışmalarınızı yakın takip ediyorum. Elektronik alışverişlerde bile vergi takibi yapıyorsunuz. En gelişmiş ülkeler, vergiden en az kaçak olan ülkelerdir. Otomasyon ilerledikçe vergi kaçakları da azalıyor. Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla yapılan bu etkinlerin faydalı olduğunu düşünüyorum. Modern toplumlarda vergi çok esaslı bir görevdir. Vergi borçları azalıp, vergiler alınınca ülke kalkınıyor ve hizmetlerde peş peşe beraberinde geliyor. Biz bürokratlar olarak asil görevimiz millete hizmettir. Bu noktada vergilerini düzenli olarak ödeyen vatandaşlarımıza da teşekkür ediyor ve kazançlarının artmasını diliyorum” dedi.
İlimizde yürütülen 2-B çalışmaları hakkında da Vali Özçimen'e bilgiler veren Defterdar Vekili Kenan Düzgün, "Orman kadastrosu yapılan 38 köy de kadastro çalışmalarımız sonuçlandı. Tarım alanlarında satışlarda % 50 indirim yapılacak. Şu an sadece müracaatları alıyoruz. Daha sonra da satışlara başlayacağız" ifadelerine yer verdi.