Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Belki bu vatan hainleri sırtlarını dayadıkları, yasladıkları yerleri telaffuz edebilirle ama Sayın Başbakanımızın deyimiyle; Onların sırtlarını dayadığı duvarları, dağları yerle bir etmekte bizim görevimiz ve vazifemizdir.” Bu bilinçle inşallah bu mücadeleyi devam ettireceğiz.” dedi.

AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Göynüklü Şehit Ziya Sarpkaya hakkında açıklamalarda bulundu. Şehit ailesinin her zaman yanında olduklarını belirten Ercoşkun, "Çarşamba günü hep birlikte tüm Bolu olarak hatta Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımızla beraber şehidimizi ebediyete yolcu ettik. Gerçekten ateş düştüğü yeri yakar. Ama bu acıyı tarif etmek belki aile eşrafının acısını yaşamak belki mümkün değil. Diğer taraftan da hepimiz bir gün ölümü tadacağız. Böylesine onurlu bir şekilde şehitlik mertebesine ulaşması da şehidimizin diğer taraftan tesellimiz bir bakımı. Tabi biz helikopter ile Göynük'e intikal ettiği andan itibaren mezarlıktaki törenin bitimine kadar o gün, tüm arkadaşlarımızla beraber şehit ailesiyle birlikte olduk. Salim abi diyorum ben çünkü Bolu'dan da tanıdığımız şehidimizin babası Bolu'dan da tanıdığımız birisiydi. Şehit kardeşimizi de Göynük'ten de tanıyorduk aslında. Çok isteyerek vatani görevini uzman çavuş'tu ama çok isteyerek gittiğini de biliyoruz. Tüm Göynük'teki arkadaşlarda bunu biliyorlar. Maalesef böyle bir neticeyle karşı karşıya kaldık. Helikopterle geldiği andan itibaren aileyle birlikte olduk. Özellikle sayın Başbakanımızı şehidimizin babasıyla görüştürme imkanımız oldu. Sayın Başbakanımız hem taziyelerini iletti hem de kısa bir süre şehidimizin babasıyla görüşme imkanı buldu. Bu üzücü olayın bir kez daha yaşanmaması temenni ediyoruz. Cenab-ı Hak'tan gani gani rahmet diliyoruz. Kederli ailesine tekrar sabrı celiller niyaz ediyoruz" dedi.

HDP ile CHP'ye de yüklenen Ercoşkun, "Seçim öncesi bir şekilde parlatılmaya çalışan, hatta seçimden sonra CHP'nin şu anki Başkan Vekili Şafak Pavey'in HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile ‘nasıl salladık ama' görüntülerinin kamuoyuna yansıdığı, CHP Genel Başkan Yardımcısının ‘ailemizin, eşimiz, dostumuzla birlikte HDP'ye oy verdik.' Dediği günleri daha şu anda hatırlıyorum. Dolayısıyla HDP aslında Türkiye'nin elde ettiği kazanımları önünü kesme amacıyla ortaya koyulan bir projeydi. Ufacık bir boşluktaki şu anda devam eden koalisyon görüşmeleri var. Her ne kadar hükümet görevinin başında olsa da ufacık bir sıkıntı da ortaya çıkan tablo da bu. Fakat biz şunu biliyoruz. Böylesine sıkıntılı durumlarda Türk milletinin ne kadar birbirine kenetlendiğini, bunun bir siyaset üstü mesele olduğunun bilincinde olduğunu, idrak ettiğini ve bu kenetlenme vesilesiyle de önümüzdeki süreçte çok daha kuvvetli bir Türkiye ortaya koyabileceğimizi bu potansiyelimizi çok iyi biliyoruz. İnşallah bu mücadeleyi en iyi şekilde, kuvvetli şekilde ortaya koyacağız. Türkiye'nin bu süreçten güçlenerek çıkmasını sağlamaya gayret edeceğiz. Bu noktada en büyük destek milletimizin desteği. Bu desteği de arkamızda hissediyoruz. Belki bu vatan hainleri sırtlarını dayadıkları, yasladıkları yerleri telaffuz edebilirle ama sayın Başbakanımız deyimiyle; Onların sırtlarını dayadığı duvarları, dağları yer bir etmekte bizim görevimiz ve vazifemizdir.” Bu bilinçle inşallah bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Vatanımızın başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)