Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Bolu İl Başkanlığı'nın 21 Aralık'ta 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapacağı İl Kongresi'ne katılmak üzere Bolu'ya geliyor. İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek Kendisi bu müjdeyi bize verdi. 21 Aralık'ta Bolumuzu yeni Başbakanımızla buluşturmuş olacağız. Çok görkemli bir kongreyi gerçekleştirmiş olacağız” dedi. Kongrede İl Başkanlığı'na aday olacağını da söyleyen Coşkunyürek, ayrıca 8 Kasım'da yapılacak olan İl Danışma Meclis Toplantısı için ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Bolu'ya geleceğini kaydetti.

Ak Parti'de 21 Aralık'ta yapılacak olan İl Kongresi'ne Başbakan Davutoğlu'nun gelip gelmeyeceği kesinleşti. İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek Biz delege seçimlerimizi yaptık. 15 Kasım'da da bütün ilçelerimizde kongrelerimiz başlıyor. Kongrelerimizin akabinde inşallah 21 Aralık'ta da İl Kongremiz gerçekleşecek. İl Kongremize de Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu katılacak. Kendisi bu müjdeyi bize verdi. 21 Aralık'ta Bolu'da, Bolumuzu yeni Başbakanımızla buluşturmuş olacağız. Çok görkemli bir kongreyi gerçekleştirmiş olacağız. Bolu için gerçekten bu çok büyük bir kazanç olacak. Bu toplantının Bolumuzun geleceği açısından önemli olduğu bilincindeyiz. Hazırlıklarımız bugünden itibaren başladı” dedi.

COŞKUNYÜREK KONGREDE ADAY OLACAK

Yapılacak olan kongrede atama ile İl Başkanlığına getirilen Coşkunyürek aday olacağını açıkladı. Coşkunyürek konuya ilişkin Biz zaten görevlendirilme yoluyla Bolu'ya atandık. Yaklaşık 4 aydır İl Başkanlığı görevini sürdürüyoruz. Genel Merkezimizin tavsiye ve talepleri doğrultunda biz de tekrar il başkanlığına aday olacağız. Bolumuza hizmet yolunda inşallah yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Bu makam ve mevkileri kalıcı görmedik. Ben geçmişte 2 dönem milletvekilliği yapmış bir kardeşinizim. O dönemlerde de o makamları kalıcı olarak hiçbir zaman görmedim. Hizmet makamı olarak gördük. O makamlarda biz yaşadığımız yöreye, ülkemize ne kadar katkı verebilirsek, hizmet edebilirsek bizim için o kadar onurdur. Bu çalışmalarda asıl hedefimiz 2015 genel seçim hazırlığıdır. Biz de AK Parti olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin bitmesinden bu yana 2015 seçimlerine ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. 2015 seçimlerinde de Bolu'dan büyük bir başarı elde edeceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Partisinin 8 Kasım'da yapılacak olan İl danışma Meclis Toplantısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin de katılacağını belirten Coşkunyürek şöyle devam etti:

EKONOMİ BAKANI ZEYBEKÇİ 8 KASIM'DA BOLU'DA…

“Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan tüm şartlara rağmen bugüne kadar tüm Türkiye'de her ay mutlaka il başkanları toplantısını aralıksız olarak devam ettirmiştir. Bizler de illerimizde bugüne kadar il danışma meclisi toplantılarımızı yapıyoruz. Bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Çünkü parti tabanımızda halkımızla buluştuğumuz yerler bu toplantılar. Buralarda alandan, vatandaştan gelen talepleri biz doğru şekilde alıp bunları ilgili yerlere iletme konusunda bu toplantıların bize güç kattığı kanaatindeyiz. O yüzden AK Parti bu toplantıları fazlasıyla önemsiyor. Her toplantıda da mutlaka üs yönetimden bir kişiyi bulundurarak bu işin öneminin altını çizmek istiyoruz. Bu cumartesi günü de Ekim toplantımızı 8 Kasım'da gerçekleştireceğiz. Bakanımızın programından dolayı bu tarihe aldık. Bu ayki İl Danışma Meclisi toplantımıza da Ekonomiden Sorumlu Bakanımız Nihat Zeybekçi Bey gelecek. Bolu açısından da önemli bir toplantıyı yapmış olacağız”