Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, geçtiğimiz günlerde Antalya'da gerçekleştirilen uluslararası katılımlı Ulusal Su ve Sağlık Kongresi” ne katıldı. Suya dair akla gelebilecek her türlü konunun işlendiği kongrede, Emine Davarcıoğlu tarafından Bolu Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi hakkında da bir sunum yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Antalya'da uluslararası düzeyde bir katılımla gerçekleşen Ulusal Su ve Sağlık Kongresi'ne Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve Bolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Birimi Mühendisleri Adnan Demirel, Hande Ceren Arslan, Hakan Horasan ve Erol Arslan katıldı.

Yaklaşık dört (4) gün süren kongrede içme ve kullanma suları, ambalajlı sular, tarımsal amaçlı su kullanımı, su şebeke sistemleri, su dezenfeksiyon çalışmaları, depo temizliği ve dezenfeksiyonu çalışmaları, suyun geleceği, havza yönetimi, atık sular, kaplıcalar, su ürünleri, su kirliliği, afetlerde su yönetimi, toplu yaşam alanlarında su, su savurganlığının önlenmesi, su kalitesinin izlenmesi ve laboratuvarlar ve ulusal ve uluslararası su mevzuatı gibi hemen hemen suya dair bütün konular ele alındı.

Kongrede ayrıca Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu tarafından da, Bolu Belediyesi'nin suya yönelik gerçekleştirdiği bütün projeler hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Davarcıoğlu, kongreye dünyanın ve Türkiye'nin birçok kentinden katılan yüzlerce katılımcıya Bolu Belediyesi'nin su temin noktasından başlayarak, hamsu pompa istasyonu, isale hattı ve arıtma tesisi genel bilgiler verdi. Sunumda ayrıca; su kalitesini korumaya yönelik çalışmalar, su denetimi ve kontrolü için yapılan günlük, haftalık, aylık ve yıl içerisinde planlanarak uygulanan analizler, su güvenliği çalışmaları, dezenfeksiyon çalışmaları konularında da bilgiler verildi. Haber Merkezi