Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Köroğlu Festivali gelecek senelerde tüm Dünya'yı kucaklayacak. Köroğlu'nu Dünya'nın bütün bölgelerine tanıtacağız. Köroğlu ile ilgili yazılmış bilimsel çalışmalar var. Bunları hem inceliyorum, hem de incelettiriyorum” dedi.

Bu yıl ikincisi yapılan Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali'nin gelecek yıllarda tüm Dünya'yı kucaklayacağını ifade eden Emine Davarcıoğlu, Köroğlu Festivali'nde Türk Dünyası'nın tamamını kucaklamayı hedefliyoruz. Bu sene Avrupa'dan kimse yoktu. Ancak Avrupa'da yaşayan Türkler de gelecek yıl festivalimize katılacak. Gagavuzlar var, Bosna var, Macaristan var. Kuzey Kıbrıs'ı da bu sene aldık. Mümkün olduğunca daha fazla ülkeden insanı Bolu'ya getireceğiz. Daha değişik kültürlerin buraya gelmesini amaçlıyoruz. Onları da tanımak istiyoruz” diye konuştu.

Davarcıoğlu, Köroğlu ile ilgili bilgiyi ve dokümanı toparlamaya çalışıyoruz. Şuan elimde Köroğlu ile ilgili yazılmış bilimsel çalışmalar var. Bunları hem inceliyorum, hem de incelettiriyorum. Ben sonuçta bilim adamı değilim, edebiyatçı değilim. Bunu bilen insanlara danışarak, onların gerçekten basıma değer mi değmez mi gibi araştırıp Bolu halkına ve Bolu Belediyesi'ne kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.