Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Ana Bilim Dalı 2.sınıf öğrencileri tarafından Değerlerimiz ”konulu resim sergisinin açılışı Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Açılışı itibariyle birçok etkinliğin yapıldığı Necip Fazıl Kültür Merkezi sergi salonunda etkinlikler dolu dizgin devam ediyor. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Ana Bilim Dalı 2.sınıf öğrencileri tarafından yapılan 29 adet resmin bulunduğu Değerlerimiz” konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.
Resim sergisi açılışına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik ederek, Anlamlı bir günde burada olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Necip Fazıl Kültür Merkezi yaklaşık 4 ay önce genel anlamda faaliyete başladı. Daha öncesinde burası sergi salonu olarak düşünülmemişti. Fakat Bolu'da bu kadar sanatsever olunca, biz burası sergi yapılabilecek bir mekân haline getirdik. Bu konuda eğitim alanlar verenler burayı hiç boş bırakmadılar. Haftalık dönemler halinde sergi açılması için tahsis ediyoruz. Şu an Eylül ayına kadar boşluğumuz yok. Bu bizim için çok sevindirici bir olay. Burası sizlerin mekânı. Kapımız sizlere her zaman açık. Tüm sanatseverleri yaptıkları her türlü sanat eserini burada sergilemeye davet ediyorum. Bu güzel çalışmalar için sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi İlknur Karageyik'de yaptığı konuşmasında sergi ile ilgili bilgiler verdi. Karageyik; 2.sınıf öğretmen adayı arkadaşlarımla resim teknikleri dersinde ‘değerlerimiz' konulu çalışmalarımızı sizlerle paylaşmak istedik. Bu salonu bizlere hazırlayana Belediye Başkan Yardımcımız Emine hanıma teşekkür ediyorum. Resim teknikleri birinci dönem 450 çalışma yaptık. 15 farklı teknik öğrendik. İkinci dönemde sulu boya pastel tekniklerle değerlerimiz konusu üzerinde çalıştık. Kaybolan değerlerimiz, çevrelerimiz kaybolmaması için bir farkındalık oluşturmak istedik. 29 çalışma var. Gelecekte de diğer çalışmalarımızı da sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz”dedi.