Konak Belediyesi ressam Doç. Dr. Mehmet Alagöz'ün 'Daussıla' (Yurt özlemi) isimli memleket sergisine ev sahipliği yaptı.
Güzelyalı Kültür Merkezi'nde serginin açılışını yapan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, resimleri çok beğendiğini belirterek, "Bolu ve Seben'in doğasını Mehmet Alagöz'ün fırçasından izlemek keyif verici. Özellikle Seben İlçesi'ne özgü kaya evlerini resmetmesi sayesinde sergiyi gezen herkes buradan haberdar olacak. Bütün resimler hasret kokuyor. Kendisini İzmir'de ağırladığımız için çok mutluyuz" dedi.
1975-2009 yılları arasında Almanya'da sanat yaşamını sürdüren Alagöz, 2009'da Sıla özlemiyle doğup, büyüdüğü memleketine dönerek Bolu'yu, Seben'i tuvaline yansıtan çalışmalar yaptığını söyledi. 1968'den bu yana Almanya ve Türkiye'de 35'den fazla kişisel sergi açan Alagöz'ün bu İzmir'deki ilk sergisi. Birebir doğanın içinde resimlerini yaptığını ifade eden ressam Alagöz, "İzmirlilerle buluşmaktan çok mutluyum. Sanata bu kadar yakın bir belediye başkanınız olduğu için çok şanslısınız" dedi.
2011 yılından bu yana Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanlığını sürdüren Mehmet Alagöz, aynı zamanda Bolu Görsel Sanatlar Derneği (BGSD) Başkanlığını yürütüyor.