İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve ailesinin ikamet ettiği Kartal Yakacık Darüşşafaka Rezidans'ta Bolulu iş adamı İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Orhan Uçar'ın mimarlığını yaptığı 2. Bolu Günü düzenlendi.

Orhan Uçar Darüşşafaka Bolu Günü etkinliği için aylar öncesinden çalışmalarına başladı. İlk olarak İstanbul'un lüks mekanlarında Bolu'yu başarı ile temsil eden ünlü Aşçı Şefler ile iletişime geçerek ilk bağlantıları kurdu. Bolulu Aşçılarımızı temsil eden Mengen Aşçılar Derneği Başkanı Salih Bozkurt ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Mustafa Boyacı menü çalışmasına başladılar. Bolu Günü etkinliği için tüm gerekli malzemelerin Bolu'dan gelmesine dikkat edildi. Artık 20 Aralık bekleniyordu.

Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosu, Bolu Halk Oyunları ekibi ve Ramazan Çelik için ise her zaman olduğu gibi etkinlik için haber vermek yeterli oldu. Bedia Akartürk'te kendisine gelen teklife anında seve seve diyerek etkinlik için büyük destek verdi. Artık tarih 20 Aralık Cumartesi olmuş ve Bolu Günü” için artık her şey hazırdı. Günün mimarı olan Orhan Uçar ve onuruna düzenlenen etkinlik ev sahibi Ahmet Baysal heyecanla misafirlerini Kartal Yakacık Darüşşafaka Razidans yemek salonuna aldılar.

Bolulu Şefler üzerine düşeni yapmışlar ve hünerli ellerden müthiş bir yemek masası ortaya çıkmıştı. Baysal Ailesi'ne hayat arkadaşı olan rezidans sakinleri ve rezidans çalışanlarına ikram edilen ziyafet katılımcılardan tam puan aldı. Rezidans sakinleri ve çalışanları 2015 için şimdiden söz almak istedi.

Yemek sonrasında Ahmet Baysal Bolu Günü etkinliğini düzenleyen Orhan Uçar'a, Bolulu Aşçı Şeflerimize, Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz, Hüseyin İka, Emine Davarcıoğluna, Mustafa Namdar, Güler Mert, Tahsin Arslan ve katılımcılara teşekkür konuşması yaptı.

Gecede konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal kentinin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Darüşşafaka Yakacık Rezidansta Bolu'muzun göz bebeği olan Ahmet Baysal, Solmaz Baysal, Mebrure Bağışgil ve İlhan Bağışgil'in ikamet etmektedir. Onlara hayat arkadaşlığı yapan siz değerli rezidans sakinlerine ve onlara hizmette kusur etmeyen Darüşşafaka çalışanlarına Bolulular adına çok teşekkür ederim. Bolulular adına sizlere hediyeler getirdim” dedi.

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş ise, Bolu Günü Etkinliği için başta günü düzenleyen ve her zaman Darüşşafaka'nın yanında olan Orhan Uçar'a, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcıları Hüseyin İka, Emine Davarcıoğlu, Güler Mert, Şef Tahsin Arslan yönetimindeki Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosuna, Bedia Akartürk'e ve Ramazan Çelik'e bizlere müthiş yemekler sunan aşçılarımıza katılımları ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Bizler için İzzet Baysal Vakfı, Darüşşafaka Rezidansı misafirlerinden Ahmet Baysal ve Ailesi bizler için çok özeldir. Baysal Ailesini misafir etmekten büyük onur duyuyoruz” sözleri ile Boluluları mutu etti.

Yeşilçam Şarkıları formatında geçen sahnede günün en büyük farkı Bedia Akartürk oldu. Türk Halk müziğinin yaşayan efsanesi Bedia Akartürk kendi sahnesi geldiğinde Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği korosunun sahnede kalmasını ve onlarla birlikte söylemek istediğini belirterek büyük bir jest yaptı. Bolu Belediyesi Köroğlu Türk Halk Müziği Korosunun genç solistleri ile tecrübelerini paylaşan ve onlara nasihat veren Bedia Akartürk, Ahmet Baysal'ı sahneye çıkararak ‘Tombalacık Halimem' türküsü ile birlikte oynadılar.

Bolu Günü Etkinliği sonunda Bolulu Aşçı Şefler, Bedia Akartürk, Bolu Halk Müziği Korosu, Ramazan Çelik'e Baysal Ailesi ve Bolu Belediyesi tarafından hediyeler taktim edildi. Ahmet Baysal Aşçılar'ın plaketlerini takdim ederken, Bu yıl 30'uncusu düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali'nde Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 3150 kilo pilav pişirme başarısını gururla anlattı. Haber Merkezi