İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde çalışan erkek hemşire Enes Akfidan'ı darp ettiği iddia edilen Bolu Belediye Encümen Üyesi Muzaffer Zengin'in oğlu Furkan Zengin'den olayla ilgili ilk açıklama geldi. Zengin, iddiaları yalanlayarak, Aramızda kısa süren tartışma yaşandı. Darp olayı kesinlikle olmadı. Olayın daha fazla büyümemesi için birbirimizden şikayetçi olmayacağımız konusunda da anlaştık” dedi.

İş adamı Furkan Zengin yaptığı açıklamada, gece yarısı 40 derece ateş ile hastaneye tedavi olmak için gittiğini belirterek, görevlinin kendisine ‘Sen kimsin lan' dediğini söyledi.

İŞTE O AÇIKLAMA…

“Yapılan tedavi sonucunda 3 tane serum takıldı. Serumların bitmesi üzerine reçete yazdırmak için ve damar yolu iğnesini çıkarmak için acil müşahede odasından acil servise geçiş yaptım. Hastane görevlilerinden damar yolunu çıkarmaları konusunda istekte bulundum. Daha sonrasında ismini sonradan öğrendiğim Enes Akfidan isimli görevli hemşire arkadaş sedyede beklememi belirtti. Daha sonrasında olay esnasında kız arkadaşım sizi bekliyoruz dediğinde, doktor kalacak dedi” diye belirtti. Ama doktor bunu bir önceki hasta için söylemişti.

“KARŞILIKLI ANLAŞTIK”

Kız arkadaşım bunu bu şekilde ifade edince, ‘biraz daha beklesin' diye lakayıt ve gevşek hareketlerle söylemde bulundu. Ardından bir sonra kız arkadaşımın, ‘Bekliyoruz bizim işimiz bitti, damar yolunu çıkartırsan çıkış yapacağız” demesi üzerine ‘Beklesin' diye ikinci kez cevap verdi. 3'üncü defada ben seslendim, Kardeşim damar yolunu çıkartırsan çıkış yapacağım” diye belirttim. Enes Akfidan adlı hemşire Gel buraya çıkartırım” diyerek gevşek ve rahat hareketlerine devam ederek rahatsız etti. Damar yolunu sağa doğru gerdirerek damara yırtacak şekilde asılıp çıkarttı.

"BEN DOKTOR DEĞİLİM DİYE BAĞIRDI"

Canım yandığı için bir süre sonra yanına gidip sen bu işi ne zamandan beri yapıyorsun?” dediğimde, ben doktor” değilim diye bağırarak azarladı. Bende o esnada damar yolunun bildiğim üzere nasıl çıkartılacağını tarif ettim. Sonra kız arkadaşımla uzaklaşırken, sende haklısın” dediğimde bana elini kaldırarak,” sen kimsin lan” diyerek defalarca hazmedemeyeceğim şekilde küfür ve hakaretler sarf etti. Bu olay üzerine aramızda kısa süreli bir tartışma meydana geldi. Ardından güvenlik görevlisinin arkasına saklanarak küfür ve hakaretlerine devam etti. Olay yerine polislerin gelmesi üzerine tartışmayı bitirdik. Olayın daha fazla büyümemesi için birbirimizden şikayetçi olmayacağımız konusunda anlaştık. Olay bu şekilde meydana gelmiş olup, basında çıkan haberler tamamıyla şahsımı ve itibarımı zedelemek amacıyla yapılmıştır. Başıma gelen üzüntü verici bu olayın, hastane güvenlik kamerası kayıtları incelenerek, doğruluğunun ve haklılığımın en kısa sürede ispatlanacağına inanıyorum.” Haber Merkezi