Bolu Özel Çağsu Hastanesi Diş Hekimi Cihan Dağlı, çocukları erken yaşta diş hekimi ile tanıştırmanın ileride doğabilecek birçok sorunun önüne geçebileceğini belirterek ailelere tavsiyelerde bulundu.

Bolu Özel Çağsu Hastanesi Diş Hekimi Cihan Dağlı, çocukluk ve ergenlik çağında önemsenmeyen ve ihmal edilen ağız ve diş sağlığının ileriki yaşlarda daha büyük problemlere neden olabileceğini dile getirerek,“Anne-babaların çocuklarının gelişiminde dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan biri de ağız ve diş sağlığıdır. Dişhekimliği genel anlamda hep pahalı olarak değerlendirilse de 0-18 yaş aralığında yapılacak olan düşük maliyetlikoruyucu ve önleyicitedavilerlehemmaddi hem de manevi olarak yarar sağlayabiliriz. Çocuklar bebeklik çağında süt dişlerinin ağızda yer almasından itibaren diş hekimi ile tanışmalıdır” dedi.

Düzenli hekim kontrolü, yapılan dolgular, çocuğun hekim ile ilişkisinden kaynaklanan bilinçlenme, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması çocuğun ilerikiyaşlarda rahat etmesini sağlayacak olan en büyük kazançlardır, diyen Özel Çağsu Hastanesi Diş Hekimi Cihan dağlı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: Genel anlamda çocukluk çağında uygulanan koruyucu hekimlik uygulamaları, sürecin daha az zahmetli, daha az masraflı ve daha az ağrılı olmasını sağlar. Bu nedenle 0-18 yaş diş sağlığı ağırlıklı koruyucu hekimlik olmak üzere tedavilerde başta masraflı gibi görünse de uzun vadede masrafların azalmasına, kişilerin hem maddi hem de manevi açıdan rahat etmesini sağlayarak, gelecek nesillerin sağlıklı olması olmasını sağlayacaktır” dedi.

Açıklamasının son bölümünde ise Dağlı, çocukluk çağında diş hekimi ile kurulan diyaloğun çocuğun hayatı boyunca rahat etmesini sağlayacağını belirterek sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: ‘' Herhangi bir problem olmadan da diş hekimi muayenesi çocuğun ortama alışmasını sağlar. Düzenli olarak gittiği bir muayenehane, iyi ilişki kurduğu bir diş hekimi onu pek çok problemden kurtarır. Son olarak ailelere tavsiyem lütfen çocuklarınızın erken yaşta diş hekimi ile diyalog kurmasını sağlayın ve çocuğunuza hayatı boyunca sağlıklı gülüşler kazandırın.Haber Merkezi