Boluspor Teknik Direktörü Cüneyt Karakuş NTV Radyo'nun Anadolu'da futbol programına konuk oldu.

İşte o programda konuşulanlar:

Sezona çok iyi başlayamadınız ama son iki haftada aldığınız galibiyetlerle çıkışa geçtiniz. Siz sezon başlangıcını ve son haftalardaki çıkışı nasıl değerlendirirsiniz?

Sezona kötü başlandı dersek kötü olur aslında. Görüntü kötü futbol ve sonuç anlamında sıkıntı vardı. Biliyorsunuz Özcan Bizati döneminde U21 çalıştırdığım sırada Özcan hoca beni de A Takım idmanlarına davet ederdi. Hani bilmediğim bir takım değildi. Biraz topla oynama sıkıntımız vardı. Topa sahip olma konusunda eksiklerimiz vardı. Küçük müdahaleler yaptık. Oyuncuların moral motivasyonu düşüktü. Moral motivasyonu yukarıya çıkarmak için çalışmalar yaptık. Bu çalışma olumlu karşılandı. Tabi içeride iki maç üst üste oynamamız da avantaj oldu. Şimdi dışarıda bir maç oynayacağız. Benim çalıştığım süre içerisinde. Tabi bu benim ve takımın içinde bir ölçü olacak. Biliyorsunuz Antep ligde üst sıralarda. Bu maç bizim ligde ne yapacağımızı gösterme açısından önemli bir müsabaka olacak. Dediğim gibi takıma çok fazla müdahalemiz olmadı. Biraz oyunsal anlamda değişiklik yaptık. Oyuncu tercihleri anlamında değişiklik yaptık. Tabi bu skora yansıdı.

Sayın Karakuş, Özcan Bizati gönderildikten sonra göreve geldiniz. Yönetim kurulu size güvendiğini ve sizinle devam edeceğini açıkladılar. Yönetim kurulunun bu tavrı hakkında neler söylemek istersiniz?

Tabi yönetim kurulunun bu tavrını desteklememek imkansız. Sonuçta biz burada yaşıyoruz. Bölgede yaşayan hocaların işleri her zaman zordur. Yerli hoca algısı var. Tabi yıllardır dönem dönem bazı hocalarımız göreve geldi. Bende daha önceden kısa bir süre görev aldı. Gönül istiyor ki en başında bu böyle olsun. Her hocanın farklı bir planı şeyi var. Ben yönetimi açıkçası yönetimi kutluyorum. Çok cesur davrandıklarını düşünüyorum. Bolu'dan da bir hoca çıkabilir. İnşallah bizde karşılığını veririz. Onları da bu kararlarına mahcup etmeyiz.

Sayın Karakuş, Boluspor Türk futboluna oyuncu kazandıran takımlardan biri. Sizde alt yapıda görev aldınız. Boluspor'un alt yapı çalışmalarından bahseder misiniz?

İki sezondur Boluspor'un alt yapısında çalışıyorum. U21'de güzel şeyler yapıyoruz. Açıkçası ben Türkiye'deki bütün alt yapıların çok ciddi çalıştığını düşünüyorum. Benim şahsi fikrim. Sadece A Takım'da alt yapıdan yetişen yetenekli oyuncuları oynatma aralığını yakalayamıyoruz. Burada ciddi anlamda tüm Türkiye'de bazı takımlar hariç sonuç odaklı başarı odaklı takımlar kuruluyor. Her takımın hedefinde oyuncu yetiştirmek olsa da uygulamada ciddi sıkıntılar oluyor. Çünkü şehirler yarışıyor, hoca arkadaşlarımız ağabeylerimiz yarışıyor, hani kimse dönüp genç oyuncuya bakmıyor. Benim düşüncem yönetimsel anlamda ciddi kararlar alınıp uygulanmadıkça Türkiye'de 10 yılda bir 2 yılda bir 5 yılda bir yada 15 yıl bir Arda yada Hakan Şükür yada Emre Belezoğlu gibi futbolcuları göreceğimizi düşünüyorum. Sadece fazla transfer yapıyoruz. Ben yönetimlerin kulüplerin gereksiz ve fazla transfer yaptığını düşünüyorum. Alt yapıdan çıkan yetenekli oyuncular rakamsal anlamda eziliyor ve arada kaynıyor. Yani biz bu şekilde oyuncu yetiştiremeyiz.

Sayın Karakuş, son olarak taraftarlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok güzel bir soru bu. Birkaç senedir Boluspor'un taraftarla ilgili bir sıkıntısı var. Takımın hedefsel anlamda aşağıda kalması taraftarımızı biraz küstürdü. Futbolun keyif olduğunu düşünürsek, Boluspor'un taraftarsız çok ileri gidebileceğini düşünmüyorum. İnşallah bundan sonra içerideki maçlara daha fazla taraftar geleceğini umuyorum buradan sizler aracılığı ile onları tribüne davet ediyorum. Haber Merkezi