Boluspor A2 Takımı Teknik Direktörü Cüneyt Karakuş, çok önemli açıklamalarda bulundu. Karakuş, yaptığı açıklamada Gerçekten 5-6 aydır çok büyük mesai harcıyoruz. Hafta boyunca 7 antrenmanın altına düşmedik. Çocuklar belki sıkıldı, yoruldu ama sonuçta ideal ve hedef onların. Futbolcu olmak isteyen bir grup denk geldi ve buda bizim işimizi kolaylaştırdı” dedi.
ŞU ANDA BAŞARILI BİR A2 TAKIMI VAR NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?
Şimdi sezon başı sadece A2 için değil, Boluspor alt yapısı ile anlaştığımızda tek takıma odaklanmadık. Bütün altyapıya odaklandık. Ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz diye odaklanıyoruz. A2 takımı, A takımın altındaki takım. Sınırda olan oyuncuların olduğu bir takım. Oyuncu açısından beklentilerin büyük olduğu bir takım. Doğal olarak o beklentilere sizinde konsantre olmanız gerekir. Oyuncu hızlı bir şekilde futbolcu olmak istiyor. Aşağıdan 6-7 yılda gelen oyuncuların, son sınır ya olacak ya olmayacak olan bir yer. Biraz daha stresli biraz daha gergin, yönetimi biraz daha zor olan bir gurup. Biz daha önce alt yapıda çalıştığımız için o konuda bir sıkıntımız olmadı. Sadece geldiğimizde fazla oyuncu yoktu. Planı uzun vadeli olarak düşünüyoruz. Alt yaş gruplarından 5-6 oyuncu dahil edip, onların yanına birkaç oyuncuyla yetenekli oyuncuları nasıl ön plana çıkarırız diye düşündük. Planı yapıyorsunuz ama seneye gelen bu planı bozuyor. Bu planın 2-3 senelik olması gerekiyor. Diğer türlü günü kurtarmış oluyoruz. Biz, sonuçları gözetmeksizin böyle bir takım oluşturduk.
“5-6 AYDIR ÇOK BÜYÜK MESAİ HARCIYORUZ”
Biraz fazla çalıştık. Hepsi birbirleriyle yeni oynayan, sadece 1-2 oyuncu vardı birlikte oynayan. Umut ve Gökhan 2 oyuncumuz vardı. Onlar geçen seneden gelen oyuncular. Birde U18 ve U19 takımından gelen oyuncular var birlikte oynamış. Bu oyuncuları topladık hızlı bir şekilde taradık ve seçmelerden oyuncular aldık. Çünkü bildiğimiz, izlediğimiz oyuncular yoktu. Apar topar bir takım kurduk. Buradaki dayanağımız alt yapımızdan gelen oyuncularımızla, dışarıdan 1-2 oyuncuyu özellikle istedik ki en azından takım olarak oynadığımız maçlarda sahada kalalım, ezilmeyelim düşüncemiz vardı. Gerçekten de 5-6 aydır çok büyük mesai harcıyoruz. Hafta boyunca 7 antrenmanın altına düşmedik. Çocuklar belki sıkıldı, yoruldu ama sonuçta ideal hedef onların. Futbolcu olacaklarsa, mutlaka bazı şeyleri ötelemek zorundalar. Bunları anlattık. İyi bir oyun şablonumuz oldu. Futbolcu olmak isteyen bir grup denk geldi. Kafadan 1-2 hafta geç başlamamızdan dolayı sorun oldu. Sonra işler düzeldi, skor sonuca da yansımaya başladı. Tabi skor gelince oyuncunun moral motivasyonu da arttı. Bize sadece artık, yön vermek, çalıştırmak ve tecrübe eklemek kaldı.
“GÖRSEL ANLAMDA KEYİFLİ FUTBOL OYNUYORUZ”
Bu takımda çalışmaya başladığım günden beri, oyuncularda bunu gayet iyi biliyor. Benim antrenör olarak kendilerinden hiçbir talebim olmadı. Tamamen futbol, futbolcudan ne istiyorsa taleplerimiz bu yönde oldu. Mevkisinin oyuncusu nerede ne yapması gerekiyorsa biz tamamen onların üzerinde durduk. İyi futbolcu olmak istiyorsan, burada bunu yapman gerekir. Önlerine hedefler koyarak, iyi geldik. Gruptan çıktık. Biz kendimiz ne kadar hedef koymasak ta, oyuncu kendi içinde bu gurubu da geçelim diye bir hedef koyuyor. Oyuncunun isteği, arzusu sizi peşinden götürmeye başladı. Play-Off grubu da fena gitmiyor. Skorsal anlamda da başarılı gidiyor. Bunun yanında başarılı gitmesindeki esas unsur, iyi futbol oynuyoruz. Dışarıya gittiğimiz her maçta, izleyenler dahil gerçekten iyi futbol oynanmasından memnunlar. Görsel anlamda keyifli futbol oynuyoruz. Böyle bir karmaşamız, telaşımız yok. Futbolcu olabilmenin, sahada iyi futbol oynamayla alakalı olduğu kısmını idrak ettiler diye düşünüyorum. Bu yönde çok mutluyuz. Ben skorsal anlamda key