Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı gerçekleştirilebilecek olası suikastlere karşı gerekli önlemler yetkili merciler tarafından üst seviyede alınırken, Cumhurbaşkanlığı Mutfağı Bolulu aşçılara emanet. 4 Bolulu aşçının görev aldığı Cumhurbaşkanlığı Mutfağında görevli aşçılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt içi ve yurt dışı tüm seyahatlerin de yer alıyor.

HABER: HAKAN AYDIN

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın doktorluğunu üstlenen AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 5 kişilik ‘Acil Tıp Ekibi' kurduklarını bildirmişti.

GIDA SUİKASTINA KARŞI ÖNLEMLER

Erdöl yaptığı açıklamada, “Saray'da Acil Tıp Ekibi kurduk. 5 kişilik bu ekip, 24 saat esasına göre çalışıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sağlık, gıda ve beslenme güvenliğiyle ilgili çalışma planı yaptık. Buna göre, içtiği sudan, yediği yemeğe kadar her şey inceleme ve analizden geçiriliyor. Uluslararası koruma kriterlerine göre yapılan bu incelemelerde, yiyecek ve içeceklerde radyasyon, kimyasal madde, ağır metal ve bakteri taraması yapılıyor. Analizler düzenli tekrarlanıyor. Yurtiçi ve yurtdışındaki tüm seyahatlerde de aynı analizler yapılıyor. Dünya genelinde suikastların artık silahla değil, bu tür yollarla özellikle gıda yoluyla yapıldığı biliniyor. Bu ekipte gıda konusunda uzman olan doktorlar var. Alınan örnekler sadece Ankara'da değil, İstanbul'da da farklı farklı laboratuvarlarda analiz ediliyor” demişti.

MUTFAK EMİN ELLERDE

Ünü dünyaya yayılan Bolulu aşçılar ise Osmanlı Mutfağı'ndan bu yana devletin üst kademesinin yemeklerinden sorumlu olduğu tarihi bir gerçek. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da Bolulu Aşçı geleneğini devam ettiren liderler arasında.

MUTFAKTA 4 BOLULU AŞÇI

Cumhurbaşkanlığı'nın en önemli birimleri arsında yer alan mutfağın sorumluluğu ise 4 Bolulu aşçıya emanet. Cumhurbaşkanlığı'nda görevli olan Bolulu aşçılar Cevat Eker, Savaş Konuk, Kenan Altundemir ve Önder Karaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatlerin de yer alıyorlar.