Yeni Anayasa hazırlıkları çerçevesinde Başkanlık Sistemi'ni tanıtmak ve anlatmak üzere Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Parlak Cumartesi günü Bolu'ya geliyor. Konferansla ilgili bilgi veren AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Başkanlık Sistemi'nin ülkemizin geleceği için en uygun sistem olacağını düşünüyoruz. Bu düşünceyle de teşkilatlarımız, partililerimiz ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek üzere bu konferansı gerçekleştireceğiz. Bütün halkımızı bu konferansa davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Daha önce AK Parti Bolu İl ARGE Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Siyaset Akademisi için Bolu'ya gelen Prof. Dr. Bekir Parlak, 13 Nisan Cumartesi günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı salonunda halka açık olarak gerçekleştirilecek konferanslaBolu halkına Başkanlık Sistemini tanıtacak.
Konferansla ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, gerçekleştirilecek konferansa Bolu Halkını davet etti.
‘BAŞKANLIK SİSTEMİ' ÜLKEMİZ İÇİN EN UYGUN SİSTEM
Prof. Dr. Bekir Parlak'ın Anabilim Dalının Yönetim Bilimleri olduğunu söyleyen İl Başkanı Sayın, Sivil Toplum kuruluşlarının ve toplumun önde gelen Kanaat önderlerinin gerçekleştirilecek olan konferansı önemsemesini söyleyen Sayın, Başkanlık Sistemi'nin ülkemizin geleceği için en uygun sistem olacağını düşünüyoruz. Bu düşünceyle de teşkilatlarımız, partililerimiz ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek üzere bu konferansı gerçekleştireceğiz. Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Bekir Parlak gelecektir. Parlak, Uludağ ÜniversitesiYönetim Bilimleri Anabilim dalında akademisyenlik yapmakta olup konulara hâkim birisidir” şeklinde konuştu.
“BÜTÜN SORULARIN YANITLARI BU KONFERANSTA”
Basına ve halka açık olarak yapılacak olan konferansa Sivil Toplum Kuruluşlarının ve İlin Kanaat önderlerinin salonda olmasını beklediğini söyleyen Ömer Sayın, Ülkemiz için çok büyük önem taşıyan Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi ile ilgili olarak gerçekleştireceğimiz bu konferansta; Başkanlık sistemi neden bugün tartışılıyor?Neden Türkiye'nin Başkanlık Sistemi'ne ihtiyacıvar gibi birçok sorununyanıtı katılımcılara açıklanacak” dedi.