Gerede'de bir imamın Cuma namazını bırakıp panayıra gitmesi ve soruşturma sonunda suçsuz görülmesini BBP Başkanı Mahmut Alan eleştirdi. İmamın, Giresun AK Parti Milletvekilinin Danışmanı Hasan Doğrugören'in kardeşi olduğunu söyleyen Alan, İmamın suçsuz görülmesinde abisinin ve AK Parti Vekili'nin rolü nedir merak ediyorum” dedi.

Gerede'de ‘Güler misin, ağlar mısın?' dedirten bir olay yaşandı. Gerede Koçumlar Köyü Kıncallar Mahallesi'nin Cami İmamı Cemali Doğrugören sonbaharda Gerede'de kurulan panayırını, Cuma Namazı kıldırmaya tercih etti. Cuma saati cemaati bırakıp panayıra giden imam, açılan soruşturmadan da sıyrılmayı başardı.

İmamın cemaati cuma günü bırakıp panayıra gitmesi ve soruşturmada suçsuz bulunmasını ise BBP İl Başkanı Mahmut Alan eleştirdi. Alan, Yurdum insanı haberi olacak bir durum. Cami hocası camiye geldiğinde 4-5 kişi olduğunu görüyor ve sayıyı az bulup camiden ayrılıyor. Bekleyenler hocayı aradıklarında yanıt ise ‘Ben panayırdayım' oluyor. Bu hocamız hakkında suç duyurusunda bulunuluyor Müftülüğe. Bu arkadaşımız suçsuz bulunuyor. Ey cemaat Cuma'ya gitmeyelim, panayıra gidelim. Bunun sonucunda da hocamız suçsuz bulunuyor. Müftülüğe, Diyanet'e sesleniyorum. Bu karar çok yanlış bir karar. AK Parti Giresun Milletvekili'nin Danışmanı Hasan Doğrugören'in kardeşi olan imamın suçsuz bulunmasında bu durumun bir etkisi oldu mu diye düşünüyorum. Çünkü bir hoca cumayı kıldırmayıp, panayıra giderse suçludur. Kaldı ki aynı Müftülük bir hafta önce genelge yayınlıyor, ‘panayır var, çeşitli etkinlikler var hocalarımız kesinlikle görev yerlerini terk etmeyecek' denildiği halde hoca panayıra gidiyor. Biz gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

“HİÇ MUTLU DEĞİLİM”

Mahmut Alan ayrıca BBP'nin kuruluş yıldönümünü de kutladıklarını ancak partilerinin kurucusu merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun faillerinin hala bulunamamasından ötürü çok mutsuz olduğunu söyleyerek Bence katiller bulundu ama söylemiyorlar” dedi. Haber Merkezi