21 yıl önce öldürülen Uğur Mumcu Cuma günü bazı sivil toplum örgütlerinin organizesi ile anılacak. Cuma günü saat 13.00 de Vilayet önünde toplanılarak Uğur Mumcu Parkı'na yürünecek ve Uğur Mumcu karanfillerle bir kez daha yaşatılacak.
Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş, İşçi Partisi, Birleşik Kamu-İş, Eğitim Sen, Kıbrıscıklılar Derneği, Bolu Barosu, Emekli İst. Derneği, Emekli Sen, Halk Evi, İnşaat Mühendisler Odası, Makine Mühendisler Odası, Çağ. Yaşam Des. Derneği, Mudurnulular Derneği, CHP il ve ilçe Yönetimi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Sebenli Kadınlar Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası ve Aibü Öğretim Görevlileri Derneği'nin organizesi ile Uğur Mumcu anma programı düzenlenecek.
Konuyla ilgili yağılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 24 Ocak 2014 tarihinde bir kez daha anacağımız meslektaşınız Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu'yu anma etkinliği nedeniyle bir araya getirmiş bulunmaktayız. Bildiğiniz üzere Bolu'daki Sivil Toplum Kuruluşları her 24 Ocakta Uğur Mumcu'yu anmayı gelenek haline getirmiş durumda. Uğur Mumcu bundan tam 21 yıl önce hunharca arabasına patlayıcı konarak öldürüldü. Katilleri bugüne kadar bulunamadı.
Uğur Mumcu'yu yeni kuşaklara tanıtmak ve onu yaşatmak şüphesiz hepimizin boynunun borcudur. Mumcu bağımsızlığın, demokrasinin, hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının ve adaletin yılmaz bir savunucusu idi. Türk kamuoyu hayali ihracatın, Susurluğun, küresel bağlılığın ve küresel aktörlerin Türkiye üzerindeki emellerini Uğur Mumcu'dan öğrenmişti. İlginçtir ki küresel güçlerin emperyalistlerin ülkemize Orta Doğudaki biçtikleri onur kırıcı misyona karşı çıkan Uğur Mumcu'nun 23 yıl önceki tespitleri bugün ile tıpa tıp benzeşmektedir.
Halen demokrasi hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, güçler ayrılığı, adil yargılama hakkı gibi hukuk devletinin temel kavramlarını içselleştirememişsek kendi ayıplarımızla bir kez daha yüzleşmemiz gerekir sanıyorum. Küreselleşmeye emperyalistlerin sömürüsüne, Orta Doğunun temel zenginliklerine göz koyanlara karşı çıkan ülkemizin devrimci demokrat aydınları küresel güçlerin maşası olan karanlık güçler tarafından hunharca katledilmiştir. Mumcu ile birlikte Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Onat Kutlar, Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu gibi onlarca aydınımızı yitirmiş olmamız ve bir çok cinayetin aydınlatılmamış olması bu karanlık güçlerin halen iş başında olduğunun kanıtıdır.
Cuma günü saat 13.00 de vilayet önünde toplanarak Uğur Mumcu Parkına yürüyeceğiz ve Uğur Mumcu'yu karanfillerle bir kez daha yaşatacağız. Kamu oyunun bilgilendirilmesi açısından basının katkısını önemli buluyor ve sözlerimi Uğur Mumcu'nun dizeleriyle bitirmek istiyorum.
Bizi Öldürenler, bizi asanlar bizi sokak ortasında vuranlar,
Ağabeyimiz, babamız yaşındaydılar
Ya bu düzenin kirli çıkarlarına ortak olmuşlardı yada susmuşlardı bütün olan bitenlere
Öfkelerini bir gün bile karşısındakilere
Bağırmamış insanların gözleri önünde öldürüldük.
Hukuk adına, özgürlük adına, demokrasi adına.
Batı uygarlığı adına bizleri bir şafak vakti ipe çektiler.
Korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi…
Bir gün mezarımızda güller açacak ey halkım unutma bizi.
Bir gün sesimiz hepimizin kulaklarında yankılanacak
Ey halkım unutma bizi.
Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz
Şimdi hep birlikteyiz
Ey halkım unutma bizi.”