Vahşice katledilen AİBÜ öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu'nun isminin ölümsüzleştirilmesi için Bolu Belediye Meclisi Mart ayında aldığı karar ile bir sokağa ‘Bigem Çubukçuoğlu' ismini vermişti. Ancak Belediye Meclisi'nce alınan karar Bolu Valiliği tarafından ‘Seçim ortamı' bahane edilerek onaylanmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle Meclis, ‘Bigem Çubukçuoğlu' isminin sokağa verilmesi amacıyla Temmuz ayı ilk oturumunda yeni karar aldı. Bolu Valiliği'nin bu sefer nasıl bir tutum izleyeceği merak ediliyor.
HAKAN AYDIN
Bolu Belediyesi meclisi oy birliği ile aldığı karar ile vahşi bir cinayet sonrası yaşama veda eden AİBÜ Öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu'nun ismini ölümsüzleştirmek amacıyla bir sokağa adını vermişti. Mart ayında Belediye Meclisi'nde alınan karar, Bolu Valiliğinin onayının ardından resmiyet kazanacaktı. Ancak, Bolu Valiliği 3 sokak ismini ‘seçim ortamını' bahane ederek onaylanamadı.
Bolu Valiliği'nin ‘seçim ortamını' öne sürerek Bigem Çubukçuoğlu, Şehit Yusuf Seyhan ve Muhsin Karamanoğlu isimlerini ölümsüzleştirmek amacıyla yeni karar aldı. Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı ilk oturumunda aldığı karar ile, daha önce alınan sokak isimlerinin değiştirilmesinde ısrarcı oldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Daha önceki mecliste aldığımız karar Bolu Valiliği tarafından onaylanmadı. Onaylanmadığı için de resmiyet kazanmamış. Bolu Valiliği, seçim dönemi olduğu için isim değişikliklerini onaylanamamış. Aslında Bolu Valiliği'nin böyle bir yetkisi yok. Şimdi seçim bitti. Biz de kararı yeniden alıyoruz” dedi.