1 Kasım erken seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmak isteyenlerin aday adaylığı evraklarını teslim etmeleri için son güne gelinirken, daha önceki günlerde Aday Adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa eden Yüksel Coşkunyürek, Aday Adaylığı evraklarını Ak Parti Bolu İl Başkan Vekili Nurettin Doğanay'a teslim etti. Milletvekili Aday Adayı olan ve Ak Parti İl Binası önünde basın açıklaması yapan Yüksel Coşkunyürek; Bu istifamın akabinde ve bu istifamın nihayetinde hiçbir zaman mutlaka Yüksel Coşkunyürek Milletvekili olmak zorunda düşüncesine sahip değilim, olmadım ve olamam. Bizim tek bir derdimiz var o da Bolu'muza hizmet etmek, ülkemize hizmet etmek. Rabbim bize bu görevi bahşederse, nasip ederse yine birlikte bu yolculuğumuza devam edeceğiz. Ama aday olmadığımız zaman yine bu partinin kapısında bir bekçi olmaya bir nefer olmaya bir çaycı olmaya hiçbir zaman erinmeden çalışmaya devam edeceğimi bilmenizi isterim” dedi.

HABER: EMRAH ÖGET

Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştiren ve başvuru evraklarını Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay'a teslim eden Yüksel Coşkunyürek, Ak Parti Bolu İl Binası önünde yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“RABBİM BİZLERİ BUGÜNE KADAR MAHCUP ETMEDİ”

“Bizler bu Ak kadronun, ak yolculuğun insanları olarak canımızdan çok sevdiğimiz bu ülkemizi geleceğe taşımak, Dünyanın ilk on ülkeleri arasında onu görebilmek, ecdadımızın bize aşkla, irfanla, faziletle mayalayarak bize bahşettiği o büyük medeniyet düşüncesine hizmet etmek, ülkemizi kalkındırmak, Devletimizi güçlendirmek, ülkede birlik ve beraberliği sağlamak için çıktığımız o güzel, ulvi yolculuğa hep birlikte devam ediyoruz. Rabbim bizleri bugüne kadar mahcup etmedi, utandırmadı. Bu yolculuğumuz inşallah devam edecek, devam etmek zorunda.”

“TÜRKİYE'DE 13 YILDA DESTANLAR YAZDIK”

“Bizler Milletimizden aldığımız yetki ile ve Milletimizin partimize gösterdiği teveccühle Türkiye'de 13 yılda destanlar yazdık. Büyük bir devrim gerçekleştirdik. Hayatın her alanında Türkiye'de ilkleri yaşattık. Bu hem yerel kalkınma manasında hem de genel kalkınma manasında bütün insanlarımızın taktirindedir. Bu başarı sadece ülkemizde sınırlı kalmamış tüm Dünya'da karşılık bulmuştur ve Türkiye Ak Parti ile beraber Dünyada söz dinleyen değil sözü dinlenen bir ülke olmuştur. Bu başarı sizlerin, bu başarı Ak Partiye güvenen, destek veren milletimizin, bu başarı hepimizin. Onun için Rabbim Ak Partiye sahip çıkan, destek veren ve taşın altına elini koyan, her zaman karşılıksız ben de varım diyen herkesten Allah razı olsun.”

“MİLLETİN İRADESİNE SAYGILIYIZ VE SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ”

“Rabbim inşallah bizlere bu samimi düşüncelerimizle, bu samimi duygularımızla daha büyük başarılar yaşatacaktır. Geçtiğimiz seçimlerde Millet İradesi Ak Parti'ye tek başına iktidarı vermedi. Milletin iradesine saygılıyız ve saygı duymak zorundayız. Ama yaşadığımız iki buçuk aylık sürede görüldü ki Türkiye çok partili hayata geçtikten sonra koalisyonlarla nasıl sıkıntılar çektiği, neleri yaşadığı, ülkenin nasıl geriye gittiğini bunu unutan veya görmeyen çok genç yaştaki insanlarımız görmüş oldular. İstikrarın, güven ortamının ne kadar önemli olduğu, kıymetli olduğu, tek başına güçlü iktidarın ülkenin kalkınması için ne kadar gerekli olduğu apaçık ortada.”

“MİLLETİMİZİN BASİRETİ VE FERASETİ BUNA MÜSAADE ETMEYECEKTİR”

“Ülkede hem siyasi istikrarı bozmak hem ekonomik istikrarı bozmak hem de ülke güvenliğini bozmak için hem dış mihraklar hem de ona yardımcı olan iç mihraklar mücadele verdi. Ama milletimizin basireti ve feraseti buna müsaade etmeyecektir ve Devletimizin başında olan büyüklerimiz buna müsaade etmeyecektir ve etmeyeceğiz. Bizler canımızdan çok sevdiğimiz bu ülkeyi inşallah Dünyanın en büyük ülkeleri arasına koyacağız, huzur ve mutluluk içerisinde birlikte daha güzel günleri yaşayacağız.

“ÖNCELİĞİMİZ BOLU'MUZ VE ÜLKEMİZ OLMUŞTUR”

“Bizlerin Ak Parti sevdalıları olarak hiçbir zaman şahsi veya partisel menfaatleri olmamıştır. Önceliğimiz Bolu'muz ve ülkemiz olmuştur. İnşallah bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. Çünkü bizler bu yola çıkarken hiç birimiz kişisel hesap uğruna hesaplar yapmamıştır. Ben de bir kardeşiniz olarak hiçbir zaman bu hesaplar içerisinde olmadım.”

“BOLU'DA BÜYÜK HİZMETLERE HEP BİRLİKTE İMZA ATTIK”

“Rabbim nasip etti yıl 2001'de bana o günkü kurucu İl Başkanımız, şuandaki Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz ağabeyimiz Gerede'ye gelerek, Kurucu İlçe Başkanlığı görevini tevdi eylediler. Kendisinden Allah razı olsun, o gün bize güvendiği için ve bizi seçtiği için. Ve bizler o güveni aldıktan sonra partimize layık olmak, milletimize layık olmak için bütün arkadaşlarımızla beraber büyük bir gayretin içerisinde olduk. Rabbim bizlere 2002 seçimlerinde aday olmayı ve o günlerde hiç kimsenin Ak Parti üçüncü sıra Milletvekilini zaten çıkaramaz dediği günlerde üçüncü sıradan Milletvekili olarak seçildim ve Bolu'muza hizmet etme imkanını yakaladım. O süre boyunca hiçbir beldemizi, hiçbir yöremizi ihmal etmeden, Bolu'muzun her bir ilçesine ve Bolu'muza hizmet etme şerefine nail oldum. Yıl 2007'ye geldi, partim beni tekrar Milletvekili Adayı olarak gösterdi ve tekrar seçildim ve 2011'e kadar o şerefli görevi yapmaya devam ettim. O süre boyunca o günkü Milletvekili arkadaşlarımla, o günkü teşkilatlarımla, o günkü Belediye Başkanlarımla beraber Bolu'da büyük hizmetlere hep birlikte imza attık.“

“MİLLETİMİZE MAHCUP OLACAK HİÇBİR EYLEMİN İÇERİSİNDE BULUNMADIK”

“Geriye dönüp baktığımız zaman vicdanımız hiçbir zaman rahatsızlık duymuyor ve duymayacak. Şuanda bizler iktidarımızın 14. yılında yine Bolumuzun her köşesinde her bir arkadaşımızla alnımız ak ve başımız dik dolaşıyoruz. Çünkü milletimize mahcup olacak hiçbir eylemin içerisinde bulunmadık. Belki eksiklerimiz, noksanlarımız oldu. Ama onları da her zaman için yapma gayretine olduk ve olmaya da devam edeceğiz.”


“Değerli dostlar, akabinde 2011'de aday gösterilmedik ve genel merkez teşkilatında bizlere İl Koordinatörlüğü görevi verildi ve o görevimize devam ettik. 12 Haziran 2014'te şuandaki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizleri çağırarak Bolu'da İl Başkanlığı görevini tevdi etti ve bizler de emirleri doğrultusunda buraya geldik, kurduğum il teşkilatı arkadaşlarımla güzel bir yolculuğa başladık, bismillah dedik.”

“AK PARTİ SEVDALILARI BOLU'DA BİR DESTAN YAZDI”

“Bizler Cumhurbaşkanlığı seçimini yaşadık ülkede. Bolu'da bütün teşkilatlarımızla beraber, Ak Parti sevdalıları Bolu'da bir destan yazdı. Bolu'da olmaz denileni gerçekleştirdik ve %66'yı aşan bir oy oranı ile Cumhurbaşkanımıza Bolu'dan büyük bir destek verdik. O başarı hepinizin, hepinizden Allah razı olsun.”

“Değerli dostlar akabinde seçim atmosferine girdik ve seçim atmosferinde bütün teşkilatlarımız el birliği içerisinde Milletvekili Adaylarımızla beraber hiçbir eksiklik göstermeden, çalıştık, gayret ettik ve büyük bir vefa örneği gösterdik. Nihayetinde Bolu'da %53'ü aşan bir oy oranı aldık ama üç tane hedeflediğimiz Milletvekilliğinin iki tanesi bize nasip oldu. Hedefimiz 3-0 dedik, yine 3-0 diyeceğiz. Çünkü hedefimizi sürekli yüksek tutmak zorundayız.”

“BİZİM TEK BİR DERDİMİZ VAR O DA BOLU'MUZA HİZMET ETMEK, ÜLKEMİZE HİZMET ETMEK”

“Geldiğimiz noktayı ve yaşadığımız süreci hepiniz biliyorsunuz. Nihayetinde 1 Kasım seçimleri kararı verildi. Rabbim bu seçimleri hem memleketimiz hem de Bolumuz için hayır eylesin. Bizler bu Kasım seçimlerinde milletimize hizmet edebilmek için, Bolumuza hizmet edebilmek için Genel Merkezimizce ve arkadaşlarımla yaptığım istişareler neticesinde istifa etmeyi ve Bolu'dan Milletvekili Aday Adayı olmayı tercih ettik ve Genel Merkezimizin onayını alarak bu istifayı gerçekleştirdik. Değerli dostlar, değerli dava arkadaşlarım, bu istifamın akabinde ve bu istifamın nihayetinde hiçbir zaman mutlaka Yüksel Coşkunyürek Milletvekili olmak zorunda düşüncesine sahip değilim, olmadım ve olamam. Bizim tek bir derdimiz var o da Bolu'muza hizmet etmek, ülkemize hizmet etmek. Rabbim bize bu görevi bahşederse, nasip ederse yine birlikte bu yolculuğumuza devam edeceğiz. Ama aday olmadığımız zaman yine bu partinin kapısında bir bekçi olmaya bir nefer olmaya bir çaycı olmaya hiçbir zaman erinmeden çalışmaya devam edeceğimi bilmenizi isterim.

“RABBİM BU ÇIKTIĞIMIZ YOLDA YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN”

“Rabbim bu çıktığımız yolda yar ve yardımcımız olsun, Rabbim bizleri utandırmasın. Burada bütün teşkilatlarımızdan ayrı ayrı helallik istiyorum. Haklarınızı helal edin. Allah hepinizden razı olsun. Allah bizleri mahcup etmesin. Gelecek 2023, 2053 Ak Parti iktidarı ile yeniden büyük Türkiye'de huzur içerisinde, istikrar içerisinde, güven içerisinde birlikte yaşayalım inşallah.”

Konuşmasının ardından Milletvekilliği Aday Adaylığı müracaat belgesini Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay'a teslim eden Yüksel Coşkunyürek yakınları, sevenleri ve partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.