AK Parti'de vefa turları devam ediyor. Geçmişte görev yapmış 10 il yönetim kurulu üyesini ziyaret ederek yaklaşan erken seçim öncesi emektar siyasetçilere çağrıda bulunan İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Önümüzdeki süreçte seferberlik ilan etmemiz lazım ki; ülkemiz tekrar istikrara ve güven ortamına kavuşsun” dedi.

AK Parti'nin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde desteği olan emektar isimler de ziyaretten dolayı büyük mutluluk yaşadı. Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi esnaf Cemalettin Yılmaz, İnsanız, elbette hatalarımız olabilir, kırıldığımız zamanlar olmuş olabilir ama bu iş memleket meselesi, göreve hazırız" diyerek erken seçim çalışmalarında il teşkilatına açık destek vereceğini iletti.

Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla geçtiğimiz hafta daha önce il başkanlığı görevinde bulunan isimlerle bir araya gelen AK Parti Bolu İl Teşkilatı, vefa ziyaretlerine emektar isimlerle devam ediyor. Pazartesi günü 13.00 – 19.00 saatleri arasında gerçekleşen ziyaretlerde, geçmişte il teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev alan Abdulvahab Gürol, Cemalettin Yılmaz, Sedat Tarakçı, Hasan Selçuk Özkan, Vedat Caner, Murat Demirel, Emin Abay, Kemal Aydınöz, Nazım Yıldırım, Mustafa Konuk, Abdulkadir Key ziyaret edildi.

Ziyaretlerde İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, il yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri yer aldı. Partinin teşkilatlanma sürecine katkı veren 10 emektar isimle bir araya gelen siyasiler, bol bol sohbet ederek genel ve yerel siyaset ile ülke meseleleri hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

“MEVCUT GÖNÜL BAĞIMIZI TAZELEMEK”

İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, ziyaretler esnasında yaptığı konuşmalarda, 14 Ağustos'ta 14'ncü kuruluş yılını kutlayan AK Parti'nin kimse yokken ‘Ben varım' diyen” emektar isimlerine verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. Partinin kuruluş yıl dönümü münasebeti dolayısıyla önce il başkanlarının ziyaret edildiğini vurgulayan İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Şimdi de eski yönetim kurulu üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Buradaki maksat mevcut gönül bağımızı tazelemek, 14 yıl önce parti kurulduğu zaman, ‘kimse yokken ben varım' diyerek bu davaya omuz veren değerli teşkilatlarımızı hatırlamak” diye konuştu.

HERKES HAREKETE GEÇMELİ

Türkiye'de önemli günler yaşandığını belirten İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, milletçe her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Ülkeyi erken seçime götürecek mevcut siyasi konjonktür hakkında şu değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Coşkunyürek, şunları söyledi: 13 yıllık AK Parti iktidarından sonra ilk kez bir seçimde iktidar tek başına kurulamadı. Hükümet kurma zorlukları yaşandı ve tekrar seçime gidiliyor. Bu durum önümüzdeki seçimlerin partimiz ve ülkemiz açısından da önemini bir kat daha arttırdı. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar belli. Türkiye'de şu yapılmak isteniyor: 1) Siyasi denge. 2) Ekonomik yapı 3) Güvenlik yapısı. Bu üç kategoride Türkiye kontrol altında tutulmak isteniyor. PKK'nın harekete geçirilmesi, doların üzerinde oyunlar oynanması ve siyasetin tıkanması da bu işin dışarıdan ne kadar planlı yapıldığının ve içeriden yandaşlar bulunarak bu işi nasıl götürdüklerini gözler önüne seriyor. Onun için bu seçimde daha fazla gayret ederek tek başına iktidarı yakalamamız gerekiyor. Kısacası hepimiz taşın altına elimizi koymamız lazım. Sadece İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek ya da Merkez İlçe Başkanı Adil Esen yapar değil; bu davaya gönül veren herkes ‘bende bu partinin neferiyim, bir şeyler yapmam lazım' diyerek harekete geçmeli. AK Parti 13 buçuk yılda ülkeye bir değer kattı, bu kazanımlar devam etmeli. O nedenle her birimize fert olarak değil, ailece büyük görevler düşüyor. Önümüzdeki süreçte seferberlik ilan etmemiz lazım ki; ülkemiz tekrar istikrara ve güven ortamına kavuşsun.”

EMEKTAR İSİMLERDEN YÖNETİME AÇIK DESTEK

Partinin kuruluşundan bugüne çeşitli kademelerde görev alan isimlerde yapılan ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Mevcut yönetime açık destekte bulunan emektar yöneticilerden Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Yılmaz, "Hiçbir zaman beklentimiz olmadı. Listede olmasak bile siyasi görüşümüzde, heyecanınızda hiçbir azalma olmadı. Aynı heyecanla destek olmaya devam ettik dışarıdan. İnsanız, elbette hatalarımız olabilir, kırıldığımız zamanlar olmuş olabilir ama bu iş memleket meselesi, göreve hazırız" dedi. Diğer Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Yıldırım ise, "Zor zamanda bu partiyi kurduk. Maddi imkânsızlıklara rağmen ilçelerde teşkilatlanmayı gerçekleştirdik. AK Parti'miz 13 yıllık sürede Türkiye'de muazzam hizmetlerin altına imza attı. Ülke çağ atladı. Fakat buna rağmen son seçimlerde bu parti yüzde 41 oy aldı. Bu bizler açısından üzücü bir durum. Başkaları için çok büyük bir başarı ama bizler için asla öyle değil. Bunun sebepleri elbette tespit edilmiştir. Önümüzdeki ilk seçimde halkımız AK Parti'ye desteğini vererek ve yeniden tek başına iktidara taşıyacaktır. Buna inancım tamdır. Kurucu yönetim kurulu üyeleri olarak, bende teşkilatımızın her zaman emrindeyim” diye konuştu. Kıbrıscık eski İl Genel Meclisi Üyesi Murat Demirel'de aktif siyaset içerisinde yer almasa da her zaman göreve hazır olduğunu belirterek, "Görev verilsin verilmesin hiç önemli değil. Bizler bu partinin neferiyiz, taşın altına değil elimizi; gövdemizi koyarız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, il teşkilatlarının vefa ziyaretlerine gelecek haftalarda da devam edeceği belirtildi.