İktidarda 12. Yılını dolduran AK Parti'de ne değişti? İktidar Partisi gittikçe otoriterleşiyor mu? 12 yıldır yapılan her seçimde artan oy oranlarının sırrı ne? Cevapları AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek verdi…

Kurulduğu günden birkaç ay sonra yapılan seçimlerde iktidar olan AK Parti'nin hızla yükselen başarı grafiğini değerlendiren Bolu AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Partisinin ‘gittikçe otoriterleşiyor' eleştirilerini de yanıtladı. Coşkunyürek Bunu söyleyen insanlar önce tarihe, geçmişlerine bakacaklar ona göre konuşacaklar. AK Parti şunu yapmıştır: Bugüne kadar bu ülkede vesayet alanlarını kapatmıştır. Bu ülkede güç sahibi farklı vesayet alanları vardı ve yeri geldiğinde bu ülkenin kaderini değiştiren ve hatta bu ülkeyi 10-20 yıl geriye götüren yapılar mevcuttu. AK Parti bunları rafa kaldırdı ve bu ülkenin önünü açtı” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek iktidarda 12. Yılını geride bırakan partisinin başarı grafiğini değerlendirdi. Partinin başarısının altında, Recep Tayyip Erdoğan'a ve partiye güvenen insanlar olduğunu söyleyen Coşkunyürek şöyle devam etti:

“BAŞARININ MİMARI AK PARTİ'YE GÖNÜL VERENLERDİR”

“3 Kasım 2002'de milletimizin desteğiyle kurulalı 8 ay olan bir parti milletimizin desteğiyle iktidar oldu. Ve öğünden bugüne 12 yıldır aralıksız olarak ak parti iktidarı devam etmekte. Biz öncelikle bugüne kadar partimize güvenen, inanan, destek veren aziz milletimize, Bolulu hemşerilerimize canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. İşin sırrı diye sordunuz. İşin sırrı milletiyle devletiyle tarihle geçmişiyle bütünleşmiş bir siyasi parti, siyasi kadro ve bunun öncülüğünü yapan milletin adamı herkese güven veren sadece Türkiye'ye değil tüm dünyadaki mazlum milletlere güven veren, bir dünya lideri parti başkanımızın şuandaki cumhurbaşkanımızın öndeliğindeki bir hareketin samimi çalışmalarıyla, özverili çalışmalarıyla ve bu milleti hak ettiği yere götürme, büyük Türkiye'yi kurma adına yapmış oldukları bu 12 yıllık önemli çalışmalar milletimiz tarafından takdir edildi. Gerçekten 12 yıllık şu döneme baktığımız zaman insan hayatının her alanında büyük bir değişimin olduğunu herkes görüyor. Yani farklı siyasi partilerde olan insanlar bile ülkemizin elde ettiği bu kazanımlardan biz fazlasıyla memnun oldukları alanda görüyoruz. Bu, bu ülkenin hak ettiği bir noktaydı. Biz şuanda parti olarak 2023, 2053 ve 2071 hedefleri koyan bir partiyiz. Biz şuna inanıyoruz ki, bu aziz illet bu güzel ülkemiz daha iyisine layık. Daha iyiye yerel götürmemiz gerekiyor. Onun için işimiz daha çok. Bu ülkeyi biz dünyada ilk 10 ülke arasına katma arzusundayız. Kişi başı milli gelirimizi 3 bin dolardan almıştık şimdi 11 bin dolar civarında. Bunları 30 binlere çıkarma arzusundayız. Ekonomik olarak güçlü bir Türkiye kurma arzusuyla hareket ediyoruz. Bugüne kadar istikrar ve güven içerisinde bir güven sergilendi. Buna bağlı olarak da uygulanan ekonomik programlarla, yatırım programlarıyla sıkı disiplinle, mali disiplinle, tüyü bitmemiş yetimin hakkı korunarak, devletin bir kuruşunun hesabı yapılarak bu güne kadar bu güzel hizmetler karşılığını buldu. 12 yılda dünya devletleri sıralamasına bakınca 26 büyük ekonomiden bugün 17-18. Büyük ekonomiye yükseldik. Hedefimiz bunu daha da yükseltmek. Bunun için bu ülkenin birikmiş bir enerjisi var. Yetişmiş insan gücümüz var. Biz bunları iyi idare edince bu ülke bugünkünden daha yüksek yerlerde olacak. Hem bölgede hem küresel dünyada bir aktör, mazlumların sesi olmaya devam edecektir. Biz buna inanıyoruz. Parti olarak da bütün çalışmalarımızı ve gayretlerimiz bu doğrultuda. Biz milletimizle birlik ve beraberlik içinde elele vererek çalışmalarımızı yürütüyoruz. O yüzden ben bu başarının altında bugüne kadar bize inanan ve güvenen milletimizin olduğunu söylemek istiyorum. AK Parti Genel Başkanımıza, Başbakanımıza ve şuan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a güvenen halkımıza teşekkür ediyorum, alınlarından öpüyorum. Bu başarının gerçek mimarı AK Parti'ye gönül veren, destek veren insanlardır”

AK Parti'nin iktidarı döneminde gittikçe otoriter bir yapıya bürünmesi konusunda yapılan eleştirilere ise Coşkunyürek şöyle cevap verdi:

AK PARTİ GİTTİKÇE OTOROİTERLEŞİYOR MU

“Türk siyasi hayatını iyi tahlil eden insanlar bunu söyleyemezler çünkü biz biliyoruz ki geçmiş siyasi alışkanlıkların, geçmiş siyasi parti yönetimlerinin nasıl davrandığını, nasıl hareket ettiğini geçmişte bu millet daha iyi biliyor. Yani bunu söyleyen insanlar önce tarihe bakıp, geçmişlerine bakacaklar, ona göre konuşacaklar. Geçmişte bu millet çok daha farklı otoriter yapılarla karşılaştı. AK Parti döneminde her kesimini ilgilendiren özgürlük alanları açıldı. Otoriter bir yönetimde özgürlük alanları açılmaz, daha da kısıtlanır. Bu özgürlük alanlarının açılmasıyla ülkemiz bir şey kaybetmedi. Toplumdaki iç huzur daha da arttı, birlik, beraberlik arttı. Bu ülkemize büyük bir enerji sağladı. Ben bunun doğru bir yaklaşım olduğunu görmüyorum. Sadece milletimize, ülkemize hedef ve vizyon koyamayan insanların böyle basit söylemlerle bu işi baltalamak istediği düşüncesindeyim. Çünkü AK Parti ne kadar demokrasiyi geliştirirse, ne kadar demokrasiyi bu ülkede yerleştirirsek bu ülkede kalkınmanın da o kadar fazla olacağı inancında olan bir siyasi partiyiz. Biz bunu sadece ülke yönetiminde değil, tüm parti yönetimlerimizde de gösteriyoruz. Biz parti yönetimlerimizin ve parti organlarımızın oluşumunda da demokratik bir yapıyı oluşturmuş durumdayız. Delege seçimlerini gerçekleştirdik ve kendi delegemizi yani il yönetimi ve ilçe yönetimlerinde oy kullanacak kendi delegemizi belirlerken de her mahallemize, köyümüze sandıklar kurduk. Bolu'da 10 bine yakın insan delege seçimlerinde oy kullandı. Otoriter yapıyı savunan bir siyasi parti böyle bir çalışmayı yürütmez. Biz bu ülkede demokrasi ve özgürlüklerin fazla olmasıyla bu ülkenin daha da ivme kazanacağı ve gelişmenin artacağı kanaatindeyiz. AK Parti şunu yapmıştır. Bugüne kadar bu ülkede vesayet alanlarını kapatmıştır. Bu ülkede güç sahibi farklı vesayet alanları vardı ve yeri geldiğinde bu ülkenin kaderini değiştiren ve hatta bu ülkeyi 10-20 yıl geriye götüren yapılar mevcuttu. AK Parti bunları rafa kaldırdı ve bu ülkenin önünü açtı. Biz ülkenin bu konuda geldiği noktada yerinin iyi ve sağlam olduğunu, bu yapının geliştirilmesi gerektiği inancındayız. AK Parti toplumsal barışı oluşturacak bir yapının da içinde. Bu süreç devam ediyor, bittiğinde ülkenin her yerinde huzur sağlandığında ben bu ülkenin daha iyi yerlere gideceği inancındayım”