Ak Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısında Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Milletvekili Ali Ercoşkun ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 19 Mayısta Bolu'da Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gerçekleştirdiği mitingi değerlendirdi. Mitingden oldukça memnun olduklarını ifade eden İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 25 yıllık siyasi hayatımda ben de ilk defa Bolu'da böyle güzel, heyecanlı, canlı, sevgi dolu bir topluluğu gördüm ve inanın ben de konuşmacı olarak çıktığımda duygulandım ve hatta göz yaşlarımı içime gömdüm diyebilirim sevinçten” dedi.

Haber: Emrah ÖGET

Ak Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısına Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ve partililer katıldı. Gerçekleştirilen mitingle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

“O COŞKUYU UNUTMAYACAĞIM”

Mitingle ilgili olarak ilk sözü alan Milletvekili Ali Ercoşkun, Benim siyasi hayatım içerisinde bugüne kadar şahit olduğum en güzel toplantıya iki gün önce ev sahipliği yaptık. Ben 1996 yılında Refah Partisi İl yönetimin kurulu üyesi olmuştum, o tarihten bu yana aktifim siyasi hayat içerisinde ama 1989 yılındaki seçimlerde de bir üniversite öğrencisi olarak o esnadaki çalışmalara da katılmıştım. 89'dan 2015'e yani 26 yıl demek oluyor, çocukluğumda da Evren'in geldiği zaman bütün okullardaki çocukların o valiliğin karşısındaki alana toparlandığını, bir askeri düzen içerisinde karşılama yaptığımızı hatırlarım. Son bu 26 seneyi değerlendirdiğimiz zaman gerçekten en büyük coşkuyla, heyecanla hem mitinge katılan Bolulu vatandaşların ama en az onun kadar önemli olduğunu düşündüğüm Sayın Başbakanımızın o mitingin sonunda sahneden ayrılamayışını, sahnede o coşkuya, heyecana eşlik edişini ben de unutmayacağım. Benim gördüğüm kadarıyla oraya katılan bütün vatandaşlarımızda bu heyecanı bu coşkuyu unutmayacaklar diye düşünüyorum” dedi.

“CİDDİ BİR ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRDİK”
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bolu'da gerçekleştirdiği mitingden ve katılımdan çok memnun olduğunu ifade eden Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 15 Mayıs Cuma günü yine sizlerle burada birlikteydik ve Sayın Başbakanımızın gelişini sizlere burada teşkilatlarımızla duyurmuştuk. Başbakanımızın gelişi bize Perşembe günü akşam saatlerinde bildirilmişti, biz Cuma günü bunu sizlerle paylaştık ve Cuma gününden itibaren başlayan başta il teşkilatım olmak üzere tüm teşkilatımızla yaptığımız toplantılar değerlendirmeler doğrultusunda hemen bir strateji belirledik ve mitingimizin en güzel şekilde olması konusunda bir çalışma sergiledik. 4 gün boyunca yoğun bir çalışmanın neticesinde nihayetinde tüm İlçe Başkanlarımızın, yine Kadın Kolu Başkanımızın, Gençlik Kolu Başkanımızın, Milletvekili Adaylarımızın, Belediye Başkanlarımızın çok önemli katkılarıyla ciddi bir organizasyonu gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“30 BİN VATANDAŞIMIZI BİZ BURADA AĞIRLAYACAĞIZ DEMİŞTİK”

Yüksel Coşkunyürek mitingden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti; 14 yıldır Ak Parti'nin içerisinde siyaset yapıyorum, onun öncesinde de farklı siyasi partilerde bulunduk. Yani yaklaşık 25 yıldır siyasetle uğraşan birisiyim. 25 yıllık siyasi hayatımda ben de ilk defa Bolu'da böyle güzel, heyecanlı, canlı, sevgi dolu bir topluluğu gördüm ve inanın ben de konuşmacı olarak çıktığımda duygulandım ve hatta göz yaşlarımı içime gömdüm diyebilirim sevinçten. Bizim için önemli bir gündü. Miting öncesinde şunu söylemiştik, yaklaşık 30 bin vatandaşımızı biz burada ağırlayacağız demiştik ve miting alanımızı da o şekilde dizayn etmiştik. Çünkü miting alanlarına bir iki gün önceden dizayn yapılıyor. Koruma ekipleri, emniyet ekipleriyle ciddi bir şekilde düzenleme çalışması yapılması gerekiyor. Bizim de yaptığımız çalışmalarda 30 bin tane vatandaşımızı nasıl burada barındırabiliriz şeklinde oldu ve ona göre bir düzenleme yapıldı. O gün insanlar miting alanımıza gelmeye başladıkları andan itibaren mitingin ne kadar kalabalık olacağını hissettik ve hatta ben anons yaptırdım sunucuya, vatandaşların içeriye alındığı barikatları biraz daha geriye alalım dedim. Ama o anda 5 bine yakın vatandaşımız alana doğru yürüyüş yapınca polis noktasındaki insanlar barikatları alamaz duruma gelmişler. Ve benim mesajlarımda var en az 4-5 tane mesaj, Başkanım bizi almıyorlar içeri, biz gelemedik diye vatandaşlarımızın sitemi ile karşılaştık. Ama o saatten sonra da bizim yapacağımız bir şeyimiz yoktu. Tabi ki emniyet bu konuda ciddi tedbirler alıyor, insanlar ezilmesin, sıkıntılar yaşanmasın diye. Çok sıkı emniyet tedbirlerinden dolayı yaşadığımız sıkıntılar oldu. Onun için de bazı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz” dedi.

“ÇOK OLUMLU BİR TESİR YAPTIĞINI GÖZLEMLEDİK”

Coşkunyürek, O gün hem Zonguldak'ta hem de Düzce'de mitingler vardı. Şimdi ben o mitingleri de izledim ve oradaki Başkanlarımla da görüştüğümde de bizim mitingimizin katılımı ve coşkusu itibariyle gerçekten Türk siyasi tarihinde Ankara'dan gelen başta Başbakanım olmak üzere, çok değerli Bakanlarım, Genel Başkan Yardımcılarım ve Grup Başkan Vekillerim nezdinde çok olumlu bir tesir yaptığını gözlemledik. Öncelikle bu miting alanını hınca hınç dolduran hemşerilerime, vatandaşlarıma en kalbi teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah diyorum ki, bizler sizlere layık oluruz. Çünkü o kalabalığı, o coşkuyu görünce biz şunu diyoruz, biz bu yüce Millet için, bu aziz Millet için, bu vefakar Millet için ne yapsak az. Üzerimizdeki yükün iki kat üç kat arttığını arkadaşlarımla hep beraber orada konuştuk, değerlendirdik” ifadelerine yer verdi.

“BOLU'DA 3-0 TAMAM İNŞALLAH”

“Bu gösteriyor ki biz Ak Parti olarak doğru yoldayız ve yaptıklarımız Milletin nezdinde karşılık buluyor” diyen Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Milletimiz bize güveniyor, biz de inşallah milletimizin bu güvenine layık olmak için bütün arkadaşlarımızla beraber gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

Bu tablo bir şeyi gösteriyor. Biz işin başından beri Bolu'da 3-0 dedik. Birileri de bunu kendi açılarından çevirdiler 3-0 yapacağız diye. Tabi onlar farklı bir alemde geziyorlardı. Ama bu tablo şunu gösteriyor, Bolu'da 3-0 tamam inşallah. Biz attığımız her adımı, yaptığımız her çalışmayı bilinçli ve organize bir şekilde gerçekleştiriyoruz ve 3-0'ın daha mükemmel olması için de kalan şu 15 günlük süre içerisinde bütün teşkilatlarımızla da programlarımız dahilinde inşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve Bolu'da Başbakanımızın bizden beklediği o tarihi rekoru minimum %70 rekorunu inşallah Bolu'da almak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“GERİYE KALAN 15 GÜNÜ BOŞ GEÇİRMEYELİM”

Mitinge katılanlara teşekkür eden Coşkunyürek, Mitingimize gelen o dava arkadaşlarımıza, o gönül dostlarımıza, Başbakana sevgi gösteren halkımıza buradan teşekkür ediyorum. Geriye kalan 15 günü boş geçirmeyelim ve duruşumuzu, tavrımızı inşallah devam ettirelim. Heyecanımız ve aşkımız azalmasın. İnşallah bu aşkı ve heyecanı da 7 Haziran'da hep birlikte sandığa yansıtalım diyorum.

Sayın Başbakanımız şu ifadeleri kullandı, seçimden sonra inşallah yine ilk geleceğim yerlerden bir tanesi Bolu olacak ve alanda söylemiş olduğu Bolu'nun 4. Milletvekili benim dediği o sözünü de inşallah devam ettireceğinin müjdesini vermiş oldu. Miting saatinin uzamasından dolayı Sayın Başbakanımız Bolu'yla ilgili verdiği müjdelerin bir kısmını belki orada tam yetiştiremedi. Onları da inşallah önümüzdeki günlerde Sayın Başbakanımızın ağzından Bolu'ya geldiğinde sizler duyacaksınız ve şahit olacaksınız. Çünkü Bolu ile ilgili 2023 vizyonlarımız var, 2053 vizyonlarımız var. Hem yerel yönetimlerimizin hem de genel idaremizin yapacağı çok ciddi çok önemli yatırımlarımız var hayallerimiz var” dedi.

“BUNA ZÜĞÜRT TESELLİSİ DERLER”

Muhalefet Partisi Milletvekilinin tutumunu eleştiren Yüksel Coşkunyürek, Bizim bu mitingimizden etkilenen, sevinen dostlarımız var tabi bunun yanında da mitingimizden korkuya kapılan insanlarda var. Heyecana kapılan paniğe kapılan insanlar da var. Hatta heyecana ve paniğe bu arkadaşlar o kadar kapılmışlar ki, inanın ben okuyunca şaşırdım. Acaba bunu muhalefet partisi milletvekili adayı mı söylüyor dedim. Aynen kullandığı ifade şu; ‘İşte ben orada duruyordum, dururken Kütahya'dan gelen insanları gördüm.' Kütahya'dan gelen insanlar 140 bin insanın yaşadığı Bolu'da hiç kimseyi bulamamışlar o gün, Sayın muhalefet partisi milletvekilini bulmuşlar, yakalamışlar, nerede yakalamışlarsa sormuşlar. Miting alanı nerede diye sormuşlar o da Belediye meydanını göstermiş. Yani bizim çevre illerden veya farklı illerden insanları toplayarak bizim bu kalabalığı oluşturduğumuz imajını vermeye çalışıp kendisini teselli etmeye çalışan ki buna züğürt tesellisi derler, bir yaklaşımı görmüş olduk. Ben onları mazur görüyorum, çünkü doğrudur biz bütün teşkilatlar olarak onun bir sözü vardı. Ben siyaseti bırakacağım diyordu muhalefet partisinin milletvekili adayı, biz de şunu demiştik, evet biz Ak Parti teşkilatları olarak muhalefet partisinin milletvekili adayına siyaseti bıraktıracağız ve onu dinlendireceğiz. Bu konuda rahat olsun. Son günlerde muhalefet partisi milletvekili adayının konuşma dilinin çok sertleştiğini ve adab-ı muaşeret kurallarını bile aştığını hep beraber görüyoruz. Siyaset bir sanattır, siyaset ülkeyi yönetme sanatıdır. Topluma güven verme sanatıdır. Topluma meydana okuma, toplumdan uzak kalma değildir, toplumun değerleriyle alay etme değildir. Ağza alınmayacak ifadeleri kullanma cesareti gösterme yeri değildir. Siyaset nezaketlik ister, biz Ak Parti olarak bugüne kadar hem Bolu'da hem Türkiye'de siyasete bir seviye getirdik, bir değer kattık, güven kazandırdık. Hiçbir Ak Parti teşkilat mensubu bu duruşumuzdan vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz. Ama muhalefette görev yapan muhalefet partisi milletvekili adaylarına da bu konuda dikkate davet ediyorum. Ağzından çıkan kelimelerin ve söyledikleri sözlerin nereye vardığını, kimlerin ruhunu incittiğini, kimlerin kalbine dokunduğuna, insanları nasıl üzdüklerine lütfen dikkat etsinler ve siyaseti kirli bir yapıya dönüştürmesinler” şeklinde konuştu.

Coşkunyürek son olarak, Bolu'nun önü açık, ülkemizin önü açık yeter ki biz millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi bozmayalım. Aydınlık yarınlara ve bu ülkeyi geleceğe hep birlikte taşıyalım. Bu temennilerle ben bütün halkımıza tekrar mitingimize göstermiş olduğu teveccühlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

“VATANDAŞ DURUMA EL KOYUYOR”

Son olarak mitingi değerlendiren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Siyaset dili televizyonlarda izlerseniz bayağı ağırlaştı. Artık ifadeden ziyade küfürleşmeye doğru gitti. Bu sıkıntılı. Mitingden şunu algıladım. Bunu Belediye seçimlerinde de görmüştüm. Vatandaş diyor ki, siz artık çok oluyorsunuz, duruma ben el koyuyorum. Belediye seçimlerinde saat 5'te bile oyunu kullanıp gitmeyip, orada sandık başında vatandaşlar bekledi ve %90'ın üzerine çıktı oy kullanılma. Ben hep şunu gördüm, vatandaş diyor ki, sandığa el koydum. Biz Başbakanımızın teşrifleriyle onurlandırdığı ve Bolu'ya sıcak baktığını, kendisini Bolulu hissettiğini söyleyen bir Başbakana sahibiz. Bunun Bolu'ya katacaklarını bir düşünün, vatandaşlarımız bunu algılıyor işte ve sandığa sahip çıkıyor. Evet İl Başkanlarımızın, Kadın Kollarının, Gençlik Kollarının, Belediye Başkanlarının bu miting için gayretleri oldu, ben sadece bu gayretlerin bu topluluğu, bu hareketliliği getirebileceğine inanmıyorum. Konuşma bittikten sonra neredeyse yarım saat daha oradan ayrılmadan bekliyorsa mitingde bir insan, evet ben olup bitenleri görüyorum ama ben istikrara sahip çıkıyorum diyor. Allah istikrarımızı bozmasın” ifadelerine yer verdi.