Seçim sonuçlarının belli olması ile birlikte Köroğlu Televizyonda Ali Ercoşkun ile birlikte canlı yayına katılan AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, AK Parti'ye karşı oynanan oyunu anlattı. Coşkunyürek, AK Parti'ye karşı ne yapabiliriz diyerek HDP Projesini ortaya koydular. Ancak unutmasınlar ki; Bizler dimdik ayaktayız” dedi.

AK Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Köroğlu Televizyonu'nda canlı yayına katıldı. Ali Ercoşkun ile birlikte seçim sonuçlarını değerlendiren Yüksel Coşkunyürek, AK Parti'ye karşı yapılan çalışmalar sonrası HDP Projesinin ortaya çıkartıldığını söyledi.

“TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”

Coşkunyürek, Geçmişe bakarsanız, iktidarda olan partilerin yıprandığını ve zayıfladığını görürsünüz. Ama biz bugüne kadar elde ettiğimiz başarının bugün biraz altında kaldık. Bizim %46'nın üzerinde bir beklentimiz vardı, bu %41'lerde kaldı. Biz bunu arazilerde çalışırken de söyledik. Biz ‘Türkiye'nin küresel güç olmasından rahatsız olanlar var' dedik. Türkiye büyürken öz kaynakları da adım adım ilerliyor ve ilerlemeye de devam edecek. Ama bundan rahatsız olanlar var” dedi.

“TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ AK PARTİDİR”

“Ak parti karşısında ne yapabiliriz diyerek çalıştılar ve bunu HDP projesi olarak ortaya koydular. HDP'ye oy verin çağrısında bulundular. Bu bir projeydi” ifadesinin altını çizen Coşkunyürek, Ak Parti'nin 3 döneminde de Türkiye'ye huzur geldi. Milli kardeşlik projesini bugüne kadar uygulamaya koydu ve takdir gördü. Türkiye'nin geleceği Adalet ve Kalkınma Partisidir. Türkiye'nin kendisidir Ak Parti. Seçim sisteminden kaynaklanan hükümeti kuramama durumu ortaya çıkıyor. Ama bu Ak Parti başarısızdır anlamına gelmiyor. Genel Başkanımız Türkiye'de 81 ile gitmiştir. Bizde Teşkilatlar olarak 45 gündür arazide fedakarca çalıştık. Vatandaşımızın huzuruna gittik” açıklamasında bulundu.

“SONUÇ BAŞKANLIK SİSTEMİNİN GEREKLİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Seçim sonucunun Başkanlık Sisteminin gerekli olduğunu gösterdiğini vurgulayan Coşkunyürek, Başkanlık Sistemi güçlü yapılar getirecektir. Zayıf iktidarlar olmaz. Yarın seçim olsa netice çok daha farklı olacaktır. Bir proje uygulandı ve bir kümelenme yapılmaya çalışıldı. Burada farklı uygulamalar ortaya koyarak HDP %10'u aşarak Meclis'e girdi. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız en doğru kararı alacaklardır. Türkiye'nin refahı için ülkemizin geleceği açısından en doğru adımlar atılacaktır” dedi.

“TEŞKİLATLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN”

“Bolu'da bize oy verenlerden Allah razı olsun” diyen Coşkunyürek, Onların oyları zayi olmayacaktır. Bütün Teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Herkes özveri ile gayret etti. Hiç bir zaman ümitsizliğe kapılmayacağız çünkü biz Ak Parti olarak 13 yılda başımızı öne eğecek bir şey yapmadık. Oranlara baktığımızda, çok büyük oranlar yok. Türkiye, %30'larda olan partilerin sıfırlandığını gördü. Ak Parti yine Türkiye'nin en güçlü partisidir. Bizde yine de nerede eksiğimiz noksanımız var, gözden geçireceğiz. Ama biz başımızı yastığımıza koyduğumuz zaman yanlış bir şey yapmadığımızın farkındayız” ifadelerine yer verdi.

Seçim sürecinde Tanju Özcan'a siyaseti bıraktıracağız” sözünün hatırlatılması üzerine Coşkunyürek, Siyasette bizler hedef koymak zorundayız. Biz Teşkilatlarımıza güveniyoruz, milletimize güveniyoruz dedik. Hiçbir siyasi parti kendi hedefini belirlemeden yolculuğuna başlayamaz. CHP yüzde 35 hedef koydu ama yüzde 25 oy aldı. Bu da başarısızlıktır o zaman” dedi. Haber Merkezi