Sosyal, kültürel ve siyasal incelemelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Sudan Ulusal Kongre Partisi (UKP) heyeti, Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Afrika Kıtası'nın en geniş 3'ncü ülkesi Sudan'dan gelen iktidar partisi üyelerini ağırlayan ev sahibi İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Ak Parti'nin Türkiye'de elde ettiği başarının formülünü heyetle paylaştı. Başarılı siyasetçi, "Elde edilen başarının altında disiplin, özveri, sevgi ve umut yatıyor. Sadece ülkemize değil; tüm dünyaya hizmet etme düşüncesi yatıyor" diye konuştu.

Sudan Ulusal Kongre Partisi'ne (UKP) mensup heyet, Hayrat Vakfı ile yapılan protokol kapsamında Türkiye'ye geldi. Sudan'da iktidarda bulunan partiye mensup 14 kişilik heyet, Türkiye'de İstanbul, Kocaeli, Sakarya'da gerçekleştirdikleri bir dizi inceleme ve ziyaretten sonra Çarşamba günü Bolu'ya geldi.

Aralarında Sudan Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve bölgesel ve yerel yönetici, iş adamı, ve de sivil toplum örgütü üyelerinin yer aldığı heyet, Bolu'da ilk olarak Vali Ahmet Zahteroğulları'nı ziyaret etti.

Bu görüşmenin ardından "siyasi" temaslarda bulunmak üzere AK Parti Bolu İl Başkanlığı'na geçen Sudan iktidar partisi üyeleri, partililer tarafından kapıda karşılandı. İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Kadın Kolları İl Başkanı Arzu Aydın, Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Merkez İlçe Başkanı Adil Esen ve çok sayıda yönetim kurulu üyesinin yer aldığı ziyarette konuşan İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Afrika Kıtası'nın en geniş 3'ncü ülkesi Sudan'dan gelen iktidar partisi üyelerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Türkler ile Sudanlıların farklı coğrafyalarda yaşasa bile inançlarının ve değerlerinin aynı olduğunu vurgulayan Yüksel Coşkunyürek, bunun için hamd ettiklerini söyledi.

"HİZMETİ ESAS ALAN BİR SİYASİ PARTİYİZ"

Yaklaşık 1 saat süren ziyarette Ak Parti'nin vizyonundan da bahseden tecrübeli siyasetçi, konuşmasında şunları kaydetti: "Adalet ve Kalkınma Partisi olarak siyasi bir hareketiz Türkiye'de. Aranızda büyük bir çoğunluğunuz siyasetle uğraşıyor. Bizim ne iş yaptığımızı, neyi hedeflediğimizi, ortak paydamızın neler olduğunu sizler biliyorsunuz. Biz siyaseti bir "hizmet makamı" olarak görüyoruz. Ve bir peygamber mesleği olduğunu da kabul ediyoruz. Bu gaye ile çıktığımız bu kutlu yolculukta 14'ncü yılımıza girdik. 12 yıldır Türkiye'de iktidardayız. Rabbimize şükürler olsun ki girdiğimiz her seçimde de büyüyerek, güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. İvmemiz sürekli yukarı doğru çıkıyor.

Bu başarının temel sebebi de inancımız, değerlerimiz ve "İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir" düsturu ile hareket etmemizdir. Kısacası hizmeti esas alan bir siyasi partiyiz ve bugüne kadar ülkemize yaptığımız hizmetler bizlere güç veriyor. Ekonomik, sağlık, ulaştırma, bayındırlık, adalet ve de her alanda büyük başarılara imza attık 12 yıllık sürede. Başarımızın diğer temel unsuru da partimizin kurumsal kimliğini tamamlamış olmasıdır. Parti teşkilatlanmamız en küçük yerleşim birimine kadar uzandı. Kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımız var. Bolu'da 280 bin nüfusumuz var. Yaklaşık 5 bin kişilik bir teşkilat kadromuz var. Bu güçlü teşkilat yapımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elde edilen başarının altında disiplin, özveri, sevgi ve umut yatıyor. Sadece ülkemize değil; tüm dünyaya hizmet etme düşüncesi yatıyor."

"EN BÜYÜK ŞANSIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Tabii ki en büyük şansımız, bizim başarımızın gerçek mimarı da Devlet Başkanımız, Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Öyle bir liderimizin olması bize güç veriyor. İşimizi daha da kolaylaştırıyor. Ve onun önderliğindeki bu hareket kar topu gibi büyüyerek devam ediyor."

"GELİŞMELERİN "RUHU" İLE TANIŞTIK"

Heyet adına tercüman aracılığı ile konuşan Sudanlı yetkili ise, "Biz gittiğimiz yerlerde daha çok kalkınmanın, gelişmenin nasıl olduğunu, Türkiye ekonomisinin nerelere geldiğini gördük. Ama buraya geldiğimizde ise bu gelişmelerin "ruhu" ile tanıştık. Yapmış olduğunuz konuşma bizleri oldukça duygulandırdı ve önemli noktalara değindiniz. Bu konuşmanızdan sonra büyük şevkle ülkemize dönecek ve Sudan'daki kardeşlerimize aktaracağız. Şunu açıkça ifade edebilirim ki; ben Türküm ve kardeşim Sudanlıdır" dedi.

"ERDOĞAN İLE GURUR DUYUYORUZ"

Devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da değinen Sudanlı heyet üyesi, Erdoğan'dan övgü ile bahsetti. Heyet üyesi, "Biz anlattıklarınızdan 12 sene içerisinde ne kadar büyük bir gelişme gösterdiğinizi ve devlet nezdinde ne kadar önemli yerlere geldiğinizi gördük. Biz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya kamuoyunda sergilediği dik duruştan dolayı bir Müslüman olarak gurur duyuyoruz. Özellikle Gazze'de yaşananlarda ve Mısır'da yapılan devrimde Abdülfettah el Sisi'ye karşı uyguladığı tavır karşısında gerçekten tebrik ediyoruz. Türkiye'de gözlemlediklerimiz ve burada anlattıklarınızla Türk insanının gerçekten ne kadar şanslı olduğunu bir kez daha gördük" diye konuştu. Haber Merkezi