AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Erdoğan'ın önderliğinde 14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti'nin 14'ncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. AK Parti'nin 13 yıllık tek başına iktidarıyla birlikte ülkede ‘istikrar ve gelişmenin lokomotifi' haline geldiğini kaydeden Coşkunyürek, emeği olan teşkilatlara ve oylarıyla destek veren Türk milletine teşekkür etti.

Açıklamasında Türkiye'de 7 Haziran sonrası oluşan belirsizliğe ve terör örgütü PKK'nın hain saldırılarına da değinen AK Partili siyasetçi, ‘Güvenine mazhar olduğumuz aziz milletimizin başını asla öne eğmeyecektir' diyerek terörle mücadelen asla taviz verilmeyeceğini ve hükümet kurma süreçlerinde hiçbir sorumluluktan kaçmayacağını belirtti.

Erdoğan'ın önderliğinde 14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti'nin 14'ncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Coşkunyürek, 14'ncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de esnafın siftahsız kepenk kapattığı, emeklilerin banka kuyruğunda hayatını kaybettiği, çiftçilerin ürününü tarlada bıraktığı, halkın hastanelerde rehin kaldığı, hortumcuların ülke geleceğini çaldığı, millet iradesinin göz ardı edildiği, hukuksuzluğun, adaletsizliğin her yeri sardığı ve insanların ümidini yitirdiği bir anda ‘Türkiye umutsuz değildir' diyerek siyaset sahnesine çıkan AK Parti, bugün 14'ncü kuruluş yılını kutlamaktadır. Muhteşem bir mazinin hayalini kalbinde ve zihninde diri tutan, Türkiye'nin ve milletimizin aydınlık geleceğine inanan, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen, millet iradesi dışında hiçbir egemenlik tanımayan; dürüst, çalışkan, inançlı, ülke ve millet sevdasını yüreğinde taşıyan bu kadro, ilk defa Erdemliler Hareketi olarak kendini milletimize tanıttı” dedi.

“AK PARTİ MİLLETİN KENDİSİDİR”

14 yıllık süreçte ülkenin değişim içerisinde olduğunu belirten Coşkunyürek, İlk günden itibaren siyasetin bütün dengelerini alt üst eden Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Erdemliler, 14 Ağustos 2001'de AK Parti olarak adını yazdırdı. Kurucu Genel Başkanımız olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak' sözleriyle başlattığı bu siyasi mücadelede AK Parti, geride kalan sürede gönüllere taht kurmuştur. ‘AK Parti milletin kendisidir' düsturu ile daha ilk gün milletini merkezine alan AK Parti, gerçekleştirdiği reformlar ve hizmetlerle Türkiye'de 14 yılda değişimin, kalkınmanın, gelişmenin, demokrasinin, toplumsal katılımın ve özgürlüklerin teminatı, 78 milyonun ve tüm İslam coğrafyasının yegâne gelecek umudu haline gelmiştir. Sayın Erdoğan'ın önderliğinde başlayan bu kutlu dava, kendisinden sonra bayrağı devralan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile de devam edecek; bizlere inanan, güvenine mazhar olduğumuz aziz milletimizin başını asla öne eğmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“TERÖRLE MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”

İl Başkanı Coşkunyürek, açıklamasının devamında terörle mücadele ve 7 Haziran sonrası oluşan süreç hakkında da bir takım değerlendirmelerde bulunarak, parti olarak millete karşı sorumlu olduklarını söyledi. Milletimize söz verdiğimiz 2023-2071 vizyonlarından asla taviz vermeyeceğiz” diye konuşan İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Silahlar susuncaya kadar terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Ülkemiz dünyanın sayılı ekonomileri arasında oluncaya dek var gücümüzle çalışmaya, dış mihrakların oyunlarını bozmaya devam edeceğiz. AK Parti milletin kendisidir. Milletimizin efendisi değil; hizmetkârıdır. Halkımız müsterih olsun partimiz ister koalisyon olsun, ister tekrar seçim olsun, ister erken seçim olsun asla sorumluluktan kaçmayacaktır. Diğer partiler gibi bizlerin kırmızıçizgileri yoktur, bir tek önceliğimiz var o da milletimizin refahı ve mutluluğudur. Dün olduğu gibi yarında, milletimizin geleceğinin teminatı olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kutlama mesajını İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Bu duygu ve düşüncelerle; 2002'den beri girdiği tüm seçimlerden alnının akıyla birinci parti olarak çıkan, Türkiye'de istikrar ve gelişmenin lokomotifi haline gelen, teşkilat yapısı ve liderleri ile örnek alınan, hatta şimdiden tezlere konu olan AK Parti'nin, bugünlere gelmesine katkı veren tüm teşkilat mensuplarımıza ve de aziz milletimize teşekkür ediyorum. AK Parti, Türkiye partisidir ve de ilelebet bu vatan ve milletin hizmetkârı olmaya devam edecektir” diyerek sonlandırdı. Haber Merkezi