Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü (AİBÜ) Prof.Dr.Hayri Coşkun, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 94. Yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun Mesajında, Milletimizin bağımsızlığına ve hürriyetine olan inancını, vatan sevgisini, milli birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 94. Yıldönümünü kutluyoruz. Milli Mücadeleyi en mükemmel şekilde tarif ederek İstiklal Marşıyla adeta abideleştiren Mehmet Akif Ersoy, 'Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır' diyerek, bizlere büyük bir emanet yüklemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 94. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşımızı bizlere armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, tüm kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Öte yandan AİBÜ Öğrenci Konseyi, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 94. Yıldönümünde güzel bir çalışmaya imza attı. Bolu Belediyesi ve AİBÜ Rektörlüğü destek verdiği çalışmada, yurdun ve dünyanın birçok ülkesinden vatandaşlar, İstiklal Marşı'nın dizelerini okurken Bolu Kent meydanında yüzlerce vatandaş hep birlikte İstiklal Marşını seslendirdi. Etkinliklerin görüntü kaydı alınarak 12 Mart'a özel bir klip hazırlandı ve İstiklal Ya Hu” adıyla sosyal medyada yayınlandı. Haber Merkezi