CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu; CHP'nin kalbi Bolu'da bu binada atıyor. Cumhuriyetin Kurucuları, kökenleri ne olursa olsun bizim anamız, bizim babamızdır, bu ülke bizimdir, böldürmeye niyetimiz yok. Biz bu yolda kurban olacağız ama bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz” diyerek genç milletvekili aday adayını tebrik etti ve sözü ona bıraktı.

7 kuşak Bolulu bir ailenin mensubu olarak 1980'de dünyaya geldiğini, akademisyen olduğunu ve geçmişte gazetecilik yaptığını ifade eden Burak Cop, Galatasaray lisesi ve üniversitesini bitirdikten sonra İngiltere'de Kent Üniversitesinde yüksek lisans, Nottingham Üniversitesinde doktora yaptım. 2011'de siyaset bilimi doktora mezunu olarak yurda döndüm. Gazetecilik yaptığım dönemlerde NTV ve Sky Türk'te çalıştım. Akademisyenliği ise Galatasaray, Boğaziçi ve İstanbul Kültür Üniversitelerinde icra ettim. Çok sayıda bilimsel makalemin yanı sıra AKP, Gezi İsyanı ve CHP isimli üç kitabım bulunmaktadır” diyerek kendini tanıttı.
“KÖROĞLU'NUN DİYARINA, SOLCU VEKİL YAKIŞIR”

Kendisini Bolu örgütüne emanet ettiğini belirten Cop, Siyaset kendimi bildim bileli ilgi alanım oldu. Üyesi olduğum Sosyal Demokrasi Vakfının okulunda eğitmenlik yaparken CHP partisinin çok sayıda gençlik örgütüne dersler verdim. CHP bilim yönetim kültür platformu için 2013'te Yurtdışı Seçim Çevresi başlıklı raporu hazırladım. Eylül 2014'teki kurultayda parti meclisine aday oldum. İsmim herhangi bir anahtar listede olmadığı halde aldığım oy ile 474 adayın 218'ini geride bıraktım. Başlıca ilgi alanım olan siyaset 7 Haziran 2015 seçimlerine doğru benim için bir kamu görevine dönüştü. Elimi taşın altına koydum. Büyükşehirlerden birinde kontenjan ya da merkez yoklaması adaylığı imkanı kovalamak sol siyaset anlayışıma uymazdı. Kendimi parti örgütüne emanet etmekte tereddüt etmedim. Yaptıklarımın ya da yapamadıklarımın hesabını binlerce üyemize vermek istiyorum. Bu yüzden kendimi CHP Bolu örgütü iradesine emanet ederek TBMM'de Bolu'yu temsil etmeye talibim” cümleleri ile şimdiye kadar yaptığı faaliyetleri ve düşüncelerini aktardıktan sonra; Köroğlu'nun Diyarına solcu vekil yakışır” dedi.

“BAŞARAMAZSAK TARİH BİZİ MAHKUM EDER”

Bu göreve neden talip olduğuna açıklık getirmek isteyen Cop, İlkokul 1'den üniversite son sınıfa kadar devlet okullarında, halkın verdiği vergiler ile okudum. Topluma borcum var. En önemlisi özgürlükten ve eşitlikten yana bir sosyalistim. Haziran seçimleri dönülmez kavşaktan önceki son çıkış. Devlet iyiye gitmiyor, demokrasi ve özgürlüklerin tamamen ortadan kalkacağı, diktatörlüğün kurumsallaşacağı o kavşaktan önce halkın iktidarını kurmaya mecburuz. Başaramazsak tarih bizi mahkum edecek. Bir avuç vurguncunun baskı rejimi Türkiye'yi dünya liginde küme düşürdükçe düşürüyor. Uluslararası kuruluşlar Türkiye'yi ya yarı özgür ya da özgür olmayan ülkeler arasında sayıyor” ifadelerini kullandı.