Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürü Hanifi Avcı, ekim ayı içerisinde Ankara'da gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler (BM) Taraflar Konferansı'na ilişkin, Türkiye'nin uluslararası platformlarda daha çok söz sahibi olması ve bu kuruluşlarda karar almadaki ağırlığının artmasına katkı sağlayacak” dedi.

ÇEM Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde Bolu'da gerçekleştirilen UNCCD 12. Taraflar Konferansı (COP 12) Hazırlık Çalıştayı'nın açılış törenine, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bingöl, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Yıldırım, Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Öz Orman- İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çınar, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler katıldı.

Bingöl yaptığı konuşmada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak ülkemizin doğal kaynaklarının korunmasında kendilerini paydaş gördüklerini belirterek, Bu kaynaklar hepimizin. Gelecek kuşaklara bu kaynakları en az bizim kullandığımız kadar temiz ve sürdürülebilir vaziyette ulaştırmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

ÇEM Genel Müdürü Avcı ise Birleşmiş Milletler Çölleşme İle Mücadele Sözleşmesi Taraflar Konferansı'nın (COP 12) Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde 12-23 Ekim tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirileceğini söyledi. Haber Merkezi