Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da ikamet eden 95 yaş üzerindeki yaşlılarla bir araya geldi. Bolu Belediyesinin organize ettiği programa, Ali Güngör (102), Huriye Gören (99) ve Selahattin Karagöz (96) katıldı.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; Uzun ömürlü yaşamak isteyenler Bolu'ya buyursunlar. Çünkü Bolu, havası, suyu ve doğası ile Allah'ın özenle yarattığı bir yer ve böylesine bir yerde yaşamak bir ayrıcalıktır. Herkesin Bolu gibi özel bir yerde yaşamasını dilerim.” dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da ikamet eden ve 95 yaşın üzerinde bulunan vatandaşlarla Atatürk Orman Parkı BEHDER Kafe'de gerçekleştirilen programda bir araya geldi. Özel olarak düzenlenen programa, Ali Güngör (102), Huriye Gören (99) ve Selahattin Karagöz (96) katıldı. 95 yaşın üzerindekilerin katıldığı programda yaşlıların elini öperek onlarla sohbet eden Başkan Yılmaz, daha sonra, yaşlılar için hazırlanmış hediye paketlerini kendilerine takdim etti. Yılmaz, hediyelerin ardından yaşlılarla beraber üzerinde ‘İyi ki varsınız' yazılı pasta kesti.
Başkan Yılmaz'dan uzun ömürlü yaşamak isteyenlere davet
Yaşlılarla beraber gerçekleştirilen özel programda konuşan ve uzun ömür yaşamak isteyen herkesi Bolu'ya davet eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, şu şekilde devam etti:
“Bu yaşlılarımız bizim göz bebeklerimiz ve hepsi de bir asrı devirmişler. Bu kesinlikle Bolu'da yaşamanın bir farkıdır diye düşünüyorum. Demek ki Bolu'nun havası, suyu ve iklimi insan yaşamında çok önemli bir önem arz ediyor. Şu anda bir asrı geride bırakarak halen daha hayatlarını kendileri idame ettirebiliyor ve son derece dinç olabiliyorlarsa, yaşadıkları şehrin bunda çok büyük etkisinin olduğunu söyleyebiliriz. Kendileri ile ilgilenen ve çok iyi nesiller yetiştirdikleri için bu insanlarımızı ayrıca kutlamak da lazım. Bu insanlarımızı örnek almamız lazım. İnşallah bizlere de Allah böylesine sağlıklı uzun ömürler versin. Aslında 95 yaşın üzerinde olan sayıca daha da fazla vatandaşımız vardı fakat hava şartlarının olumsuz olması ve kendilerinin sağlık problemleri sebebiyle hepsi ile bir araya gelemedik. Ama en azından buraya gelen, son derece dinç ve ömürlerinde bir asrı devirmiş yaşlılarımızı gördükçe ben daha yolun yarısındayım diyorum. Sağlıklı ve uzun ömürlü yaşamak isteyenler Bolu'ya buyursunlar. Çünkü Bolu havası, suyu ve doğasıyla Allah'ın özenle yarattığı bir yer. Böylesine özel yaratılan bir yerde yaşamak ise bir ayrıcalıktır. Herkesin bu özel şehirde, Bolu'da yaşamasını isteriz. En azından geçerken Bolu'ya uğrasınlar ve bizim oksijenimizi bir teneffüs etsinler.”
Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından, kesilen yaş pastaların yendiği sırada sürpriz bir şekilde son derece gür bir sesle yemek duası yapan 102 yaşındaki Ali Güngör'e gazeteciler ve misafirler hem duasında eşlik etti hem de şaşkınlıkla izleyerek ‘Maşallah' demekten kendilerini alıkoyamadılar. 102 yaşında olmasına rağmen camiye bisikletle gittiğini söyleyen Ali Güngör'e şaşkınlıkla bakan Başkan Yılmaz, Ali Güngör başta olmak üzere programa katılan bütün yaşlı vatandaşlara sağlıklı ve daha uzun ömürler diledi.