Mudurnu'da bu yıl ikincisi düzenlenen Mudurnu Halk Oyunları Şenliğinde yaşanan olaylar karşısında vatandaşlar tepki gösterdi.
Mudurnu, bu yıl ikincisi düzenlenen Halk Oyunları Şenlikleri Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Şenliklere değişik ekipler katıldı. Oynanan oyunların sonrasında Ekiplere Plaket verildi. Mudurnu Karamurat Köyü Alaçam oyun ekibinin gösterisi seyircilerin büyük ilgisini çekti. Tüm katılımcı ekiplere Plaket verilirken Karamurat oyun ekibine Plaket verilmemesi vatandaşlar tarafından tepkiye yol açtı.
AYRIMCILIK MI YAPIL DI?
Gösterilerinin ardından Atatürk meydanından ayrılan ekibe plaket verilmemesini çok büyük bir haksızlık olarak gördüğünü ifade eden Sezai Doğandere, benim gibi çoğu seyirci tepki gösterdi, Herkese verilen Plaket bu sanatçı kardeşlerimize neden verilmedi? Bu arkadaşlarımıza yapılan bu haksızlık onları küçük düşürdü, bu onlara karşı yapılmış çok büyük bir yanlıştır, kim olurlarsa olsunlar, onlar bizim değerlerimizdir, bizim düğünlerimizde ve eğlencelerimizde bizimle birlikteler” dedi.
Yapılan bu davranışın yanlış olduğunu ifade eden Doğandere bu konu ile ilgili yetkililer ile pazartesi görüşeceğim, bana nasıl bir cevap verecekler bilemiyorum dedi. Bazı vatandaşlar ise programı organize edenlere giderek neden böyle bir şey yaptınız sorusuna ise, Plaketler Mudurnu Kaymakamlığı tarafından hazırlandı, biz bir şey bilmiyoruz cevabı aldılar.