Bolu Belediyesi tarafından Atatürk Orman Parkı'na yapılan 2 bin 500 kişilik Çok Amaçlı Salon törenle hizmete girdi.
Uzun süredir yapımı devam eden Çok Amaçlı Salon hafta sonunda törenle hizmete girdi. 2 bin 500 kişilik salonun açılışına Orman ve Su işleri Baklanı Veysel Eroğlu, Vali İbrahim Özçimen, Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Çok Amaçlı Salon'un açılışına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kapıda partililer tarafından karşılandı. Salonun bahçesine elleriyle çam fidanı diken Bakan Eroğlu salona girdiğinde bütün davetlilerin elini sıktı. Açılış öncesi Bolu Belediyesi halk dansları ekibi gösteri sundu. Ardından Atatürk Orman Parkı ve Çok Amaçlı Salon'un yapımını anlatan sunum davetlilere aktarıldı. Sonra konuşmalara geçildi.
İlk konuşmayı Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı. Yılmaz, Bakan Eroğlu'na ‘Bolu'nun Bakanı' diyerek hitap etti. Bakan Eroğlu'nun eskiden beri Bolu'ya çok katkısı olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, Bolu'yu geleceğe taşıyoruz. Bu konuda bakanımıza her gittiğimizde de çok büyük destek alıyoruz. Eğer şuan Büyüksu deresinde balık tutup, yüzebiliyorsak, onun desteği olmasaydı Abant'a kadar gidemezdik, Bolu Dağı'na kadar gidemezdik, Tepe Karakolu'na kadar gidemezdik. Sağ olsun hem parasal destek verdi. Hem de ‘yürekten arkandayım' dedi. Sağ olsun onun sayesinde Bolu değişiyor. Bu salon benim için çok anlamlıdır. Bu salon düğün salonu olarak inşa edildi. Bahçesi de kullanılınca diğer illere bakarsak çok büyük bir salon burası. Akıllı bir bina haline getirilmiştir ve bunların desteği de teşkilatımız milletvekillerimiz sayesinde olmuştur. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Yılmaz daha sonra Bolu Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları anlatarak Abant'ı da almak istediklerini Bakan Eroğlu'na hatırlattı.
Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından Ak Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun ile Vali İbrahim Özçimen söz alarak salonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
“BOLU İÇİN KESEMİZ AÇIK”
Son olarak konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'da Bolu'dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Bolu'da önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Eroğlu, Bolu bizim için çok önemli bir il. Bolu için bakanlığımızın kesesi tamamen açık. Yapılması gereken her yatırıma, her çalışmaya sonuna kadar destek vereceğiz. 2013 yılı içinde Bolu'ya 19 tane yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımların bedeli 109 milyon TL'dir. Geleceğin Bolu'su için büyük düşünüyoruz” dedi.
“ORMAN KÖYLÜMÜZ BİZİM HASMIMIZ DEĞİL, HISIMIMIZDIR”
“Orman köylümüz bizim hasmımız değil, hısımımızdır” diyen Bakan Eroğlu, Bolu'da orman köylüsü ile alakalı ne yapmak gerekiyorsa yapma sözünü de verdi. Bakan Eroğlu sözlerinin sonunda Bolu için büyük düşünmek gerektiğini vurgulayarak Başkan Yılmaz ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.