İl Milli Eğitim Müdürlüğü; ücretsiz taşıma öğrenci servislerini araç takip sistemi ile bilgisayarlardan ve akıllı telefonlardan takip edecek. Yapılan açıklamada taşıma eğitim sisteminde yer alan tüm araçların araç takip sistemi ile müdürlükten takip edileceği, bundan sonra hangi aracın nerede olduğu ve seyir halinde hangi hızla gittiğini sistem üzerinden kontrol edilecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü taşımalı eğitimin daha sağlıklı yürümesi için bir dizi kararlar aldı. Ağır kış koşulları ile birlikte araçların hangi köylerden hangi şartlarda taşıma merkezi okullarına nasıl taşındığını, araçların nerede olduğunu, kurulan sistemle öğrenebilecek. Böylelikle yolda kalan, arıza yapan araçlara hızlı bir biçimde müdahale edilebilecek. Kurulan sistemle aynı zaman da öğrenci velileri öğrencilerini taşıyan araçların nerede olduğunu akıllı telefonlarına indirecekleri uygulama ile takip ederek, çocuklarını taşıyan araçların nerede olduklarını öğrenebilecekler.

Ücretsiz taşımalı eğitim sisteminde yer alan toplam 149 araca kurulan sistemle seyir halindeyken yaptıkları hız limitleri ve trafik kurallarına uyup uymadıkları da görülecek. Akıllı telefonlardan ve bilgisayarlardan an ve an gözlemlenecek olan ücretsiz taşıma araçları, hız limitleri aşıldığında ve trafik kuralları ihlallerinde aracı kullanan şoförler anında uyarılacak.

Konuyla ilgili taşımalı eğitim siteminde firmalara talimat veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü köylerden taşınan öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde okullara getirilmesi ve evlerine götürülmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Haber Merkezi