Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Atatürk Ortaokulu tarafından Gülezler Konağı'nda açılan 'Çocuk Gözüyle Yaya Önceliği' konulu afiş ve resim sergisinin açılışını yaptı. Sergiyi beğenen ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Zahteroğulları, belirledikleri bazı resimleri Önce Yaya projesinde afiş olarak kullanılacağını söyledi.

Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Bolu'da başlatılan Önce Yaya projesi ile ilgili Gülezler Konağı'nda afiş ve resim sergisi açtı. Serginin açılışı Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri tarafından yapıldı.

Düzenlenen afiş ve resim sergisi açılışında konuşan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, "Yaya önceliği medeniyettir. Medeni bir şehirde medeni bir yaşamın gereklerini yerine getirmenin arayışı içindeyiz. Gerçekten de dünyanın başka ülkelerine gittiğimizde ya da ülkemizde yabacıları misafir ettiğimizde en kendimizi sorgulamamız gerektiği alanlardan biri bu trafik konusu. Bunu biz bu şehirde, şehrin sosyo kültürel alt yapısının, eğitim düzeyinin, medeniyet düzeyinin buna uygun olduğunu düşünüyorum. Önemli mesafeler aldık. Sürücülerimizin önemli bir kısmı kurallara uyuyor, yayalarımız da birazcık daha yaya geçitlerini kullanmayı tercih ederlerse hep beraber bu uygulamayı oturtabileceğimizi düşünüyorum. Yayalar yaya geçidinden geçmeyi, sürücülere de yaya geçitlerinde durmayı öğrenecek. Her şeyin başı eğitim ve eğitim de bu yaşlarda oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımız hem güzel bir sanat yapmışlar hem de böyle güzel bir tema işlemişler" şeklinde konuştu.

Daha sonra ise içerisinde 150 afiş ve resmin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Vali Zahteroğulları ve beraberindekiler sergide yer alan tüm resimleri incelediler. Kendi yaptıkları resimlerin önünde bekleyen bazı öğrenciler Vali Zahteroğulları'na, resimleri ile ilgili başlarından geçen olayları anlattılar. Vali Zahteroğulları sergi sonrasında burada belirledikleri bazı resimleri Önce Yaya projesinde afiş olarak kullanılacağını söyledi. Haber Merkezi