CHP Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Çıngı bir mesaj yayımlayarak çocuklara seslendi.
Cahit Çıngı mesajında; Sevgili çocuklar; Bu güzel ülke, iyisiyle kötüsüyle, sevinciyle kederiyle bizlere büyüklerimizden bizlere teslim edildi. Bizler de elimizden geldiğince daha iyiye, daha güzele götürmeye çalıştık. Görevlere talip olurken de tek amacımız yine sizlere daha güzel bir ülke, daha güzel bir Bolu armağan etmektir. Bugün felaketler içerisinde kendisini bitiren dünyayı kurtarmak, ancak ve ancak geleceği, gelecek nesilleri kurtarmakla başlayacaktır.
Mustafa Kemal Atatürk daha Cumhuriyetin temellerini atmadan evvel bu ileri görüşlülüğünü göstermiş, dünyada bir ilk olan 23 Nisan gününü sizlerin ve Ulusal Egemenliğin günü ilan etmiştir. Elbette ki çocuklar ve ulusal egemenlik sözleri bir tesadüf eseri yan yana gelmedi.
Bugün daha iyi görüyoruz ki vatanımız, ülkemiz üzerinde, sizlerin gelecekte yaşayacakları bu topraklar üzerinde baskı kurulmaya çalışılmakta. Yalnızca sizler bu ülkeyi daha güzel yarınlara taşıyabilirsiniz. Ulusal egemenliği sağlayacak olan sizlersiniz.
Bizler bilgi ve birikimimizle sizlere Çocuk Dostu bir Bolu yaratmak için elimizden gelen tüm çabaları göstereceğiz. Bayramınız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.