Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Rektör Coşkun mesajında şu görüşlere yer verdi: 23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Egemenlik ve Bağımsızlık ideali ile İstiklal Mücadelesini zaferle sonuçlandırmış ve bu idealleri Cumhuriyet'i kurarak taçlandırmıştır.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmesi, milli egemenlik ve bağımsızlık idealinin kuşaktan kuşağa yaşaması bakımından bu tarihi, daha anlamlı hale getirmiştir.
Çocuklarımız, insanlığın ortak umudu, geleceğin en kıymetli hazinesidir. Çocukların özgürce yaşamaları için tüm imkanlarını seferber eden, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmelerini sağlayan toplumlar, gelişmelerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir.
Huzur ve barış dolu bir gelecek için, çocuklarımızın yetiştirilmesinde üzerlerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Kuruluşunun 93. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”