Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürüttüğü "Geleneksel Çocuk Oyunları" programı, 17 Temmuz Spor Salonunda yapılan final müsabakaları ile sona erdi.
Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü eşgüdümünde, Mart ayı içerisinde başlayan etkinliklerde; İlkokullar Mendil Kapmaca, Ortaokullar Kaleli Yakan Top, Liseler ise Tombik Oyunlarında hünerlerini sergilediler. Unutulmaya yüz tutmuş, Geleneksel Çocuk Oyunlarının, günümüzde de öğrenciler tarafından bilinirliliğinin artmasının ve oynanmasının amaçlandığı etkinlikler oldukça çekişmeli müsabakalara da sahne oldu.
İl merkezindeki yaklaşık 35 farklı okuldan, 2 bin 200 civarında öğrencinin katılımıyla gerçekleşen organizasyonun ilk ayağında okullar, kendi takımlarını oluşturmak için okul içi seçme müsabakaları düzenlediler. Bu seçme müsabakaları sonucunda okullarını temsil etme hakkını kazanan öğrenciler, final grubu müsabakalarında da diğer okul temsilcileriyle kıyasıya mücadele ettiler.
17 Temmuz Spor Salonunda düzenlenen final müsabakalarının ardından yapılan ödül töreniyle, dereceye giren okul ve sporcu öğrencilere, madalya ve kupaları Bolu Vali Yardımcısı Sayın Ömer Eru, Bolu İl Milli Eğitim Müdür vekili Sayın Zekeriya Ünalan, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Sayın Hakkı Karabacakoğlu tarafından verildi.
MENDİL KAPMACA OYUNU (4.SINIFLAR)
1.50. YIL İZZET BAYSAL İLKOKULU
2.MEHMET AKİF ERSOY İLKOKULU
3.SAKARYA İLKOKULU
4.KÜLTÜR İLKOKULU
KALELİ YAKAN TOP OYUNU (5.SINIFLAR)
1.MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU
2.DAĞKENT KIROĞLU EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI ORTAOKULU
3.KÖROĞLU ORTAOKULU
4.HACI BAYRAM VELİ İMAM HATİP ORTAOKULU
TOMBİK OYUNU (9.SINIFLAR)
1.MUSTAFA ÇİZMECİOĞLU ANADOLU LİSESİ
2.MİMAR İZZET BAYSAL TEKNİK LİSE VE EML.
3.ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ
4.İZZET BAYSAL ANADOLU LİSESİ