Geçtiğimiz yıllarda 'Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme' yarışmasında birinci seçilen Aşağı Tekke Cami'nde miniklere verilen yaz kursları ile de velilerin gönül birinciliği kazanılıyor.

Aşağı Tekke Cami İmamı Muhsin Yiğit, miniklere Yaz Kuran kurslarını daha da ilgi çekici hale getirebilmek için farklı metotlar uyguluyor.

Geçtiğimiz yıllarda 'Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme' yarışmasında birinci seçilen Aşağı Tekke Camisi, miniklere verdiği yaz kursları ile de velilerin gönül birinciliğini kazanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 'Cami Bahçe ve Çevresini Güzelleştirme' yarışmasında, il genelinde birinci olan cami, bu sene de uyguladığı yöntemlerle velilerin beğenisini topluyor.

Aşağı Tekke Cami İmamı Muhsin Yiğit, Yaz Kuran kurslarında uyguladığı yöntemlerle dikkatleri üzerine çekiyor. Miniklere kursları, daha da ilgi çekici hale getirebilmek için farklı metotlar uygulayan Muhsin Hoca ile öğrenciler sure ve duaları zevkle okuyorlar, sosyal etkinliklerle sinerji topluyorlar, kursa koşarak geliyorlar.

Camide öğrencilerine sıcak bir ortam hazırlayan Muhsin Yiğit, ders araların da sunduğu imkânlar ile büyüklere de "çocuk olmak varmış" dedirterek, aldıkları eğitimlere de imrendiriyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların kapanmasıyla beraber çocukları camiler ve Kur'an Kurslarında açılan Yaz Kur'an Kurslarına adeta akın ettiler.

İnançlı nesiller yetiştirmek ve gençlerin İslam'ın hoşgörüsü ve güzel ahlakıyla büyümelerini sağlamak için camilerde açılan yaz kursları ilgi ile takip ediliyor.

Çocuklarına, Allah-Peygamber sevgisini aşılarken, evlatlarının sosyal aktivitelerden de uzak kalmamasını isteyen veliler, Yaz Kur'an Kursları ile yaz tatillerini en güzel ve verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için imam-hatiplerin samimi ilgilerine minnettar.

Kur'an-ı Kerim, Tecvid, İtikad, İbadet, Siyer ve Ahlak derslerinin yanı sıra çeşitli sosyal aktiviteler, geziler ve yarışmalar da düzenlenen kursların son günlerine yaklaşılıyor.

Haziran ayının son haftasında başlayan kursların 22 ağustos'ta sona ereceğini belirten Gerede İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, yaz kuran kurslarında son günlere yaklaşıldığına işaret ederek; Yaz Kur'an Kurslarını öncelikle ve özellikle camilerde yapıyoruz. Küçük yaşta tertemiz duygularıyla çocukların camiyi tanımalarını; mihrabı, kürsüyü, minberi, kubbeyi, minareyi tanımaları istiyoruz. Çocuklarımızın, caminin güzel atmosferinden, bereket dolu cemaatinden ve orada yankılanan sesten istifade etmeleri özellikle hedefleniyor. Hamdolsun ki tüm camilerimizde Yaz Kur'an Kursu açıldı, cıvıl cıvıl çocuklarımızla da çiçek açtı. Camilerde, hocalarımızın rehberliğinde Kuran'ı Kerim okunuyor, öğretiliyor, temel dini bilgiler öğretiliyor. Böylelikle; inanç esasları, ibadet esasları, ahlaki değerlerle dini bütün, kişiliği tam oturmuş, vatanına milletine camisine bayrağına mukaddesatına bağlı bir nesil yetiştirmeyi arzuluyor ve hedefliyoruz” diye konuştu.