Belediye Başkanı Mustafa Allar çocuklara hitaben yaptığı açılış konuşmasında Bugün açılışını yapacağımız Çocuk Meclisi´nin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çocuk Meclisi oluşturmadaki amacımız sizlerin ulusal egemenliği, cumhuriyeti, demokrasiyi yaşayarak öğrenmeniz, iyi dostluklar kurmanızdır. Özgüveniniz ve hedefleriniz olsun. Hedefi olmayan gemiye rüzgâr dahi yardım etmez. 15 Temmuz'u asla unutmayın. Vatan hainlerine karşı en iyi cevap çok çalışmamız. Sizlerde en iyi yerlere gelerek vatana millete hizmet edeceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle Çocuk Meclisimizin bu yeni döneminin hayırlı olmasını dileyerek yeni başkan seçilinceye kadar ilk oturumu açıyorum” dedi ve ardından Meclis Başkanı seçimlerine geçildi.

Meclis Başkanı seçimlerine çıkan adaylar arasında seçim yapıldı. Adaylar arasında yapılan seçim sonucunda en yüksek oyu alan Eyüp Özdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Feride Sude Toktay; Meclis Başkanı seçildi. En çok oy alan 2 öğrenci Yeni Mahalle Ortaokulu öğrencisi Muhammed Ali Göktaş Başkan Vekili oldu. Ardından Meclis Kâtipliği seçimlerine geçildi. Adayların yarıştığı Meclis Kâtipliği seçimleri sonrasında en çok oyu alan 100. Yıl İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mevlüt Emeksiz ve Şehit İlhan Sezer Ortaokulu öğrencisi Sevde Karataş Meclis Kâtibi seçildiler.

Seçimlerin akabinde Belediye Başkanı Mustafa Allar koltuğu yeni Meclis Başkanı ve üyelerine bırakırken öneriler, dilek ve temennilere geçildi. Meclis üyelerinin ilçemiz hakkında yapılması gerekenlerle ilgili öneriler görüşüldü. Yol, kaldırım, çevre düzenlemesi, temizlik, gıda denetimleri, sosyal faaliyetler gibi konular konuşularak yapılması gereken çalışmalar paylaşıldı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Çocuk Meclisi´nin ilçemiz ile ilgili projeler üretmesini, yapılacak projelere sonuna kadar destek olacağını söyledi.

Çocuk Meclis Başkanı Feride Sude Toktay; Burada bulunan herkese ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum” diyerek oturumu kapattı. Meclis toplantısı çıkışında Belediye Başkanı Mustafa Allar meclis üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Meclisin 2. oturumu 12 Haziran 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Geredemedyatakip