Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Zehra Karataş Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi'nde 0-18 yaş arasındaki çocuk hastalara hizmet vermeye başladı. Böylelikle ildeki önemli eksikliklerden olan çocuk kardiyolojisi uzman doktor eksikliği tamamlanmış oldu.
Uzman Dr. Zehra Karataş, Çocuk Kardiyoloji Ünitesinde; çocuklarda görülen doğumsal ve doğumsal kalp hastalıkları, romatizmal kardit ve komplikasyonları veya ritm bozuklukları gibi sonradan gelişen kalp hastalıklarının tanı, tedavi ve izlemini yaptıklarını belirtti.
“Erken teşhis önemli”
Çocuklarında gözlenen göğüs ağrısı, çarpıntı, morarma, bayılma, nefes darlığı, çabuk yorulma şikâyetleri olan ailelerin kendilerine başvuruda bulunulması tavsiyesinde bulunan Karataş, muayenenin yanı sıra, ekokardiyografi (EKO), EKG, telekardiyogram gibi tetkikler ile ritim bozukluğu ve göğüs ağrısı tanısı için önemli olan 24 saat EKG (Holter) ve Efor testlerinin de Devlet Hastanesi'nde yapıldığını söyledi.
Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Zehra Karataş sözlerini şöyle sürdürdü; Erken teşhis, bütün sağlık sorunlarında olduğu gibi, kalp hastalıklarında da hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle anne-babalar, çocuklarında herhangi bir sağlık sorunu olduğunu hissederse, derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalılar.”