Çobankaya Şehit Murat Paçal Ortaokulu'nda, öğrencilere matematik dersini sevdirmek, ünlü matematik sabiti olan ‘pi' sayısını zihinlere kazımak ve öğrencilere eğlenerek öğretmek amacıyla ‘Dünya Pi Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Pi Günü, ünlü matematik sabiti Pi Sayısı'nı kutlamak için oluşturulmuş bir gün. Pi sayısının yaklaşık değeri 3.14 kabul edildiğinden her yıl 14 Mart'ta pi günü kutlanıyor. Matematikteki sabitler arasında pi sayısı kadar ilgi çekeni yok. Bir çemberin çevresinin o çemberin çapına oranı olarak tanımlanan pi sayısı, matematik, bilim ve mühendislikte büyük yere sahiptir. Pi, kültürel açıdan matematiksel sabitler içersinde en çok etki yaratanıdır. Bunun en basit nedenleri çok eskiden beri bilinmesi, çember gibi çok yaygın bir geometrik cisimle ilgili olmasıdır. Ayrıca bir başka nedeni de bir kural izlemeyen ondalık açılımının insan aklını zorlamasıdır.

Çobankaya Şehit Murat Paçal Ortaokulu'nda, öğrencilere matematik dersini sevdirmek, ünlü matematik sabiti olan ‘pi' sayısını zihinlere kazımak ve öğrencilere eğlenerek öğretmek amacıyla ‘Dünya Pi Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerin doyasıya eğlendiği etkinlikler kapsamında, ‘Pİ' sayısının sembolü olan ‘π' yazılı pastalar, pi restoran menüsü, pi sayısının basamaklarını ezberleme, pi çekilişi, çemberi adımlama gibi ilginç yarışmalar yapıldı. Yarışmaları kazanan öğrencilere de hediyeleri verildi.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Şube Müdürleri Recai Yörük, Metin Kandiş ve Yücel Taşdemir günlük yaşamımızda matematiğin büyük yer kapladığını ve farkında olmadan aslında pek çok alanda matematiği kullandığımızı, böyle etkinliklerin öğrenciler adına yararlı olduğunu ifade ettiler.

Okul Müdürü Demet Baycan, öğrencilerin matematik dersine olan ön yargılarını bu tarz etkinliklerle kırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Okulun Matematik Öğretmeni Cansu Kıymaz pi günü kutlama etkinliğindeki amaçlarının, öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini artırmak, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Haber Merkezi