Bolu Valisi Aydın Baruş, Çobankaya Şehit Murat Paçal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine katıldı. Etkinlikte öğrenci velileri belki de ilk defa sahnede gördükleri çocuklarının oyunlarını sevinçten gözyaşları ile izlerken, festival havasında gerçekleşen etkinlikte bir birinden farklı bir çok organizasyona imza atıldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan'ın katıldığı etkinlikte ilk olarak, Bolu Gençlik Merkezi'nde yer alan öğrencilerin çeşitli figürlerle boyadıkları çok amaçlı salon ve koridorun açılışı yapıldı. Açılış sırasında konuşan Vali Baruş, burada emeği geçen Gençlik Merkezi öğrencilerine teşekkür ederek, onların çabaları ile koridor ve salonun çok daha güzel hale geldiğini ve burada okuyan öğrencilerin artık daha neşeli ve ferah bir ortamda faaliyette bulunacaklarını dile getirdi.

Vali Baruş ve beraberindekiler buradaki açılışın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliğinin yapıldığı çok amaçlı salona geçtiler. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Okul Müdürü Demet Bağcan, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan birer konuşma yaptılar.

“ÇOCUKLARIMIZIN UMUTLARI VE SEVİNCİ DAİM OLSUN”

Bolu Valisi Aydın Baruşise Çobankaya Köyü'nde olmaktan ve bu etkinlikte yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Bir milleti geleceğinin teminat altında olduğunu görmek için o milletin çocuklarının gözlerindeki ışığa ve umuda bakılmalıdır. Buraya ayak bastığımdan itibaren çocuklarımızın gözündeki o sevinci, yaşama ve gelecek umudumu gözlemlemiş olarak söylüyorum ki bu çocuklarımız gelecekte milletimize çok yararlı hizmetler verecekler ve çok önemli yerlere gelecekler. Böyle küçük köy okullarında okumak bir yandan dezavantajlı olarak görünürken diğer açıdan insanın idealist yetişmesinde köy okulunda öğrenim gören çocuklarımız çok önemli bir avantaja sahiptir. Bende bir köy okulunda yetişmiş bir insan olarak söylüyorum ki ilkokul yıllarımdaki derslerimi ve öğretmenlerimi unutamıyorum. Onun için burada idealist bir şekilde eğitim veren öğretmen arkadaşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Onların bu emekleri boşa çıkmayacak. Gelecekte buradaki çocuklarımızın çok önemli mevkilere geldiğini görmenin sevincini yaşayacaklar. Okullarımızdaki eğitim faaliyetlerine gençlerimizin sosyal katılımlarını sağladıkları için Gençlik Merkezimize ve Gençlik Spor İl Müdürümüze bu önemli katkıyı yaptıkları için de teşekkür ediyoruz. Onların bu çabalara katkı sağlamaları gelecekte bu millete yapılacak hizmetler için motive edici bir etkene sahiptir. Burada yapılan çalışma toplum olarak hep birlikte yapılan bir çalışma ve çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için yapılan bir çalışma. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Çocuklarımızın umutları ve sevinci daim olsun. Böyle neşe dolu çocuklar yetiştirdikleri için velileri de kutluyorum. Umarım ki buradan ileride çok önemli şahsiyetler çıkacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı herkese güzellikler getirsin" şeklinde konuştu.

"VELİLER GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI"

Programda daha sonra ise okulda bulunan tüm sınıfların hazırladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliği sergilendi. Çocukların düzenlemiş oldukları tüm etkinlikler büyük alkış alırken, belki de çocuklarını ilk kez sahnede gören bazı veliler de sevinçten gözyaşlarını tutamadılar. En az çocukları kadar heyecanlı oldukları görünen veliler, bu anı fotoğraflayarak ölümsüzleştirdiler. Diğer taraftan ise 1-A sınıfı örencilerinin hazırladıkları halk oyunu gösterisi ve sonrasında yaptıkları koreografi ise büyük alkış aldı. Öğrenciler, tüm yörelerin halk oyunlarını sergiledikten sonra Türkiye haritasını oluşturmaları ve açtıkları "7 Bölge 7 Renk Ayrılmayız Ölene Dek" pankartı katılımcılardan büyük alkış aldı. Haber Merkezi