İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Orhan Uçar tarafından donatılan Çobankaya Şehit Murat Paçal İlkokulu Anasınıfı'nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Minik öğrenciler gösterileri ile izleyenlerden beğeni topladı.

İç tefrişatı İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Orhan Uçar tarafından yaptırılan Çobankaya Şehit Murat Paçal İlkokulu Anasınıfı'nın açılışı için tören düzenlendi. Okul Salonu'nda düzenlenen programa, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, İzzet Baysal Vakfı mütevelli heyeti üyeleri ile Bağışçılar Vakfı Mütevelli heyeti üyeleri, Bolulu Sanatçı Ramazan Çelik, okul öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Program anasınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerle başladı. Minik öğrenciler sergiledikleri birbirinden güzel danslarıyla izleyenlerden büyük beğeni topladı. Gösteri bitiminde minikler protokol üyeleri çiçek taktim ettiler. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk sözü Çobankaya Şehit Murat Paçal İlkokul Müdürü Demet Baycan aldı.

“BİZLERİ ONURLANDIRDINIZ”

Okul Müdürü Baycan, Bizim okulumuz adını 1997 yılında Şehit olan Murat Paçal'dan almaktadır, valilik, o yıl okulumuza adını vermiştir. Ruhu şad olsun. Bir çocuk eğitime adımını anasınıfı ile atar, anasınıfı ile okulunu sever, öğretmenleri de buna destek verirse okula bakış açısını anasınıfı ile değiştirebilir. Bizim anasınıfımız çocukların eğitim alabileceği sağlıklı bir ortam değildi. Bağışçılar vakfı aracılığı ile Sayın mütevelli heyetimiz Orhan Uçar tarafından anasınıfımız donatılmıştır, çok teşekkür ediyorum. Üniversite hayatımda İzzet Baysal'ı görme şerefine erdim, o zaman duygularıma hakim olamamıştım. Ruhu şad olsun, bugün aynı duyguları tekrar yaşıyorum. İzzet Baysal vakfı başkanımız Ahmet Baysal'ı burada görüyorum şuan bu onuru ve gururu yaşıyorum, yine duygularıma hakim olamıyorum. Çok teşekkür ederim bizleri onurlandırdınız” diye konuştu.

“BURASI ÇEVRE KÖYLERİN TOPLANMA MERKEZİ”

Baycan'ın ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Karagöz, Burada bulunmaktan gerçekten mutluyuz. Bolu'muza en uzak okullarımızdan bir tanesi, 20 km. Biz buranın gözden uzak gönülden de ırak olmasını istemedik. Şehrimizin Sakarya 50. Yıl okulları gibi yine en çok ziyaret edilen okullardan bir tanesini olmak istedik. Burası çevre köylerin toplanma merkezi. Bu okulumuz Cumhuriyet döneminden beri ilkokul olarak var olan bir merkez. Bizlerin arasında olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“KÖYÜMÜZE HAYIRLI OLSUN”

Anasınıfının iç tefrişatının yapılmasını sağlayan İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Orhan Uçar ise, Benim köyüm buraya 15 dk. mesafede, o yüzden bugün ayrıca mutluyum. Hepinize çok teşekkür ediyorum, çok sıcak karşıladınız bizi. Bağışçılar vakfının bir üyesi olarak Şerafettin abiye teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü burayla ilgili bana teklif geldiğinde düşünmeden evet dedim, çokta mutlu oldum. Bana bu şansı verdiği için Şerafettin abiye çok teşekkür ediyorum, köyümüze hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“GERÇEKTEN YÜZ AKIMIZ”

Programda bir konuşmada Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı. Yılmaz, Aramızdan çıkan iş adamı, gerçekten gurur duyduğumuz, dün de İzzet Baysal anısına düzenlenen sosyal sorumluluk ödülünü verdiğimiz çok değerli kardeşimiz Orhan Bey, bu bölgede yetiştiği için hem Bolu'nun hem sizin gururunuz. İzzet Babamız nasıl imkanın tamamını bağışladıysa Bolu'ya, o da kendi eli olmadan imkanını çok ciddi anlamda Bolu için, Bolu'nun güzelliklere kavuşması için, Bolu'nun daha iyi noktaya gelmesi için bağışlayan önder insanlardan bir tanesi. Gerçekten yüz akımız. Bu sıcak ortamda buluştuğumuz için şeref duyuyorum, teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

“OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE 35 KATKI YAPMIŞIZ”

Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Erbayram ise yaptığı konuşmasında, Bolu Bağışçılar Vakfı 2006 yılında, değerli büyüğümüz Ahmet Baysal'la beraber olduğumuz bir günde karar verilen önemli bir vakıftır. 36 üyesi vardır ve Bolu'nun gelişmesi, kalkınması ve daha güzel bir Bolu olması için çaba sarf eder. Bugün burada hakikaten çok mutlu bir gün yaşıyoruz, 35. Eserimizi paylaşmak istiyoruz. Kurulduğumuz günden bu güne okul öncesi eğitimde 35 katkı yapmışız. Kurulduğumuz gün Bolu'daki okul öncesi eğitim %5 oranındaydı ama sonra büyüklerimizin katkılarıyla %95'e ulaştık. 12 tane ana okulu açıldı, iki tane de yolda var. Güzel bir gün geçiriyoruz, hepinize saygılar sunuyorum” dedi. Açılış törenin son konuşmayı İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal yaptı. Baysal, Bağışçılar Vakfı hakikaten çok güzel bire girişime adım attılar. Bakın Türkiye'de olmayan bir orandan bahsettiler. 5 yaş çocuklarda Türkiye'de böyle orana erişmiş bir ilimiz yok. 5 yaş çocuklarda yüzde 95 oranında anaokullu yapmış oluyoruz. Bu hakikaten ilimiz için övünülecek bir rakam ve bu hakikaten Şerafettin Erbayram'ın ve O'nun bu girişimini çok değerli görev Orhan Kardeşimin mevcut ana okullardaki anaokullarını geliştirme ve onu daha güzel hale getirme yönündeki hareketlerinin bir tanesi bu” ifadelerinde bulundu.

Protokol konuşmalarının hemen akabinde Anasınıfın açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar anasınıfında minik öğrencilerle sohbet etti. daha sonra okul öğrencilerine kol saati hediye edildi. Son olarak okul bahçesinde Bolulu Sanatçı Ramazan Çelik konser verdi. Çelik seslendirdiği parçalarla izleyenleri coşturdu. Öğrenciler, veliler, heyet üyeleri, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Ramazan Çelik'in seslendirdiği oyun havaları ile göbek attılar. Program yemek ikramı ile son buldu. Haber Merkezi